Pagina's

dinsdag 26 juni 2018

Dierentraktaties: tips en ideeën

Trakteren in het dierenthema

Voor jongens en meiden, voor peuters en kleuters: een dieren traktatie is altijd een succes! Binnen het dierenthema heb je veel traktaties om uit te kiezen, gezonde peren-egels, een lekkere paarden-snoeptaart, ninja-appels, stuiterballen met diertjes en ga zo maar door. Maar, wat zijn nou de leukste, lekkerste en ook gezonde dieren traktaties?

Wij geven je in dit artikel graag handige tips en inspiratie. Zoek je een kant-en-klare dieren traktatie? Bestel dan de traktatiedoos met jungle dieren, gevuld met 25 snoepzakjes of kies je favoriete dieren snoeptaart (keuze uit o.a. kikkers, pinguïns en konijnen).


Gezonde dieren traktaties 

Wil je graag gezond trakteren? Dan zit je met het thema 'dieren' goed.  Ook als je het jezelf tijdens de verjaardagsdrukte niet al te moeilijk wilt maken. Koop deze gave traktatie-boxen en vul ze met fruit of snackgroente. Snel klaar en toch beestachtig leuk!

Je kunt ook een papieren beker met dierenprint vullen met iets gezonds, zoals deze paarden bekers, zeedieren bekers of boerderij bekers.Een dier maken van fruit

Lekker gemakkelijk: mandarijn-poesjes maken. Print en knip het hoofd van Dikkie Dik en prik het op de mandarijn. Of daag jezelf uit en maak Rupsjes-nooit-genoeg van reepjes bleekselderij, druiven en dunne plakjes appel, sinaasappel of kiwi als het huisje (bekijk hier voorbeelden).

Ook een uitdaging, maar ongetwijfeld een traktatie met een hoge wauw-factor is een krokodil gemaakt van een komkommer. Op het lijf van de komkommer zet je prikkers met fruit, een stukje worst of kaas. Gebruik twee druiven als ogen en plakje wortel voor de tong.

Uitdeelcadeautjes dieren

Het is in dit thema ook erg leuk om een klein cadeautje uit te delen. Je kunt dit doen in plaats van iets eetbaars, gemakkelijk als je geen snoep wilt trakteren maar je kind ook geen fruitliefhebber is.

Een uitdeelcadeautje kan ook onderdeel uitmaken van de traktatie. Geef bijvoorbeeld alle kinderen een diertje en bind op de rug van de dieren iets lekkers, bijvoorbeeld een spekje, een rolletje mentos of een doosje rozijnen of smarties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten