Pagina's

dinsdag 19 juni 2018

Een cupcake feestje organiseren!

Cupcake feestje thuis

'Mama, ik wil cupcakes maken!' Voor kinderen die houden van bakken, geen aflevering missen van Junior Masterchef en jou maar wat graag helpen in de keuken is een cupcake feestje hét ultieme kinderfeestje. Je kunt een workshop boeken, bij een bakkerij bijvoorbeeld, maar je kunt het natuurlijk ook gezellig thuis doen.

Het voordeel van een cupcake feestje thuis? Het is veel goedkoper, je hoeft geen vervoer te regelen naar een andere locatie en je kunt het feestje extra leuk maken met andere cupcake activiteiten.


Cupcakes versieren 

Als je thuis een kinderfeestje in cupcake thema viert, ga je natuurlijk meer doen dan alleen cupcakes bakken. Begin met een superleuke activiteit, namelijk koksmutsen decoreren. Geef alle kinderen een eigen koksmuts, zodat ze als echte koks cupcakes kunnen maken. Wil je de kids helemaal in stijl de keuken in hebben? Dan kun je ze ook een keukenschort laten decoreren.

De hoofdactiviteit: cupcakes bakken en versieren kan nu beginnen! Deze zwarte wrappers met witte stippen zijn erg mooi om cupcakes mee te decoreren. Zoek je nog een schaal om de cupcakes feestelijk te presenteren? Deze dieren-cupcake stand is dan zeker iets voor jou! Ook leuk ter decoratie: eenhoorn-prikkers.

Smaakspelletjes

Echte chefkoks kennen hun smaken. Een leuk spel om te doen tijdens een cakefeestje of kookfeestje is het blind proeven. Zet enkele bordjes met verschillende smaken en etenswaren naast elkaar en laat de kinderen geblinddoekt proeven. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas, jam, ketchup, augurk, smeerkaas, boter of als je durft ook iets 'vies' zoals ui of natte peperkoek. 

Wil je de kinderen nog iets lekkers geven tijdens het feestje? Zet dan deze cupcakes snoeptaart op tafel. Hiermee maak je de blits!


Uitdeelcadeautje cupcake

Geef alle kinderen een diploma mee aan het einde van het feestje als bewijs van hun kookkunsten. Een leuk aandenken aan het feestje! Ook hun zelf gedecoreerde koksmuts mag natuurlijk mee naar huis.

Wil je graag nog een kleinigheidje meegeven? Deze cupcakes notitieboekjes vallen zonder twijfel in de smaak. Laat de jarige job er een bedankje of andere boodschap in schrijven om het nog persoonlijker te maken. Deze vlakgommen in de vorm van cupcakes zien er uit om op te eten... ook erg leuk als uitdeelcadeautje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten