Pagina's

dinsdag 17 juli 2018

Tandenpoetsen: zo maak je het leuk voor kinderen

Eerste hulp bij tandenpoetsen...

Tandenpoetsen voor het slapengaan, het is niet de favoriete activiteit van de meeste kinderen. Sommige kinderen vinden het wel leuk en hebben minutenlang de tandenborstel in de mond, maar poetsen nog niet overal even goed. Herkenbaar? Moet u elke dag uw kinderen aanzetten om de tanden te poetsen of ze aanmoedigen om langer en beter te poetsen?

Dan kunt u ongetwijfeld wat tips gebruiken om dit avondritueel soepeler te laten verlopen. Wij zetten graag wat handige tips én hulpmiddelen voor u op een rij.Tandenpoetsen leuker maken

Tandenpoetsen is geen keuze: het moet gewoon gedaan worden. En goed ook, want een gezond gebit is heel belangrijk. Jonge kinderen hechten weinig waarde aan die boodschap, dus daarmee ga je hen niet overhalen om beter te poetsen. Hoe wel? Door het tandenpoetsen leuker te maken. En dat kan al met hele simpele dingen. Laat je kind zelf een leuke tandenborstel uitkiezen en zorg voor een grappige tandenborstelhouder.

Wil je op een leuke manier de poetstijd bijhouden? Haal dan deze houten tandenpoetsklok in huis. Er zijn twee versies, eentje voor jongens en eentje voor meiden.

Beloningen

Moet je meer uit de kast halen dan alleen een leuke tandenborstel? Maak dan een beloningsschema. Voor elke dag goed poetsen kun je een sticker plakken of kruisje zetten. Na een week goed poetsen kun je dan een klein cadeautje geven als beloning. Natuurlijk kun je zelf de regels bepalen.

Kies een bijpassend cadeautje, zoals een stickervel 'ontwerp je tand', een tandenbewaardoosje, een jojo met tandenopdruk of een grappige sleutelhanger met een stralend wit gebit.


Handige apps

Er zijn ook verschillende apps die het tandenpoetsen leuk maken. Ken je deze al?:
  • Brush Busters waarbij je een spel speelt en beloningen ontvangt wanneer je twee keer per dag twee minuten je tanden poetst. 
  • Aquafresh Poetstijd, poets je tanden op je favoriete liedjes. Je kunt de deuntjes in de app gebruiken of eigen speellijsten aanmaken.
  • De app Brush Up leert je kinderen hoe ze goed hun tanden moeten poetsen. Je ziet jezelf door de camera op het scherm en je kunt de poetstechnieken van Budd precies nadoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten