Pagina's

dinsdag 28 augustus 2018

Traktatie ideeën voor school

Tips voor traktaties op school

Wordt jouw zoon of dochter binnenkort een jaartje ouder? Gefeliciteerd! Een leuke, maar ook een drukke tijd, want de verjaardag van je kind brengt een hele to-do-lijst met zich mee... Een kinderfeestje organiseren, het feest voor familie en vrienden, een taart (laten) maken en natuurlijk trakteren op school.

Heb je nog inspiratie nodig voor het kinderfeestje? Ons blog staat vol met handige feesttips! In dit artikel helpen we je op weg met leuke traktatie ideeën voor school.



Trakteren in een thema

De eerste tip: kies een thema voor je traktatie. Een thema, zoals een favoriete tv-serie of film, een favoriet dier of een superheld maakt de traktatie voor de kinderen vele malen leuker.

Leuke thema's voor je traktaties zijn bijvoorbeeld: eenhoorns, Frozen, Carspaarden, griezels, K3, dino's en voetbal. Een thema-traktatie is niet alleen heel leuk, je kunt het jezelf ook heel gemakkelijk maken door een papieren beker met een print of afbeelding van je thema te vullen met popcorn, fruit of iets lekkers. De beker kunnen de kinderen ook nog mee naar huis nemen!


Traktaties zelf maken of kopen

Ga je de traktatie zelf maken of koop je liever een kant-en-klare traktatie? Sommige ouders maken de mooiste creaties (om jaloers op te worden), maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In zo'n hectische verjaardagsperiode luidt ons advies: maak het jezelf vooral niet te moeilijk.

Bovendien is een snel-klaar-traktatie net zo leuk. Wat dacht je van een snoeptaart? Een feest om te zien en heerlijk smullen. Of maak een grabbelton: vul een doos met kleine uitdeelcadeautjes en laat de kinderen grabbelen. Liever elk kind hetzelfde cadeau? Kies een van deze kleine spelletjes met snoepzakje voor een super leuke traktatie.


Gezonde traktatie school

Zoek je ideeën voor een gezonde traktatie? Met fruit, snackgroenten en rozijntjes maak je ook de leukste traktaties. De presentatie (en een leuk thema!) is dan nog belangrijker om kinderen enthousiast te maken voor je traktatie.

Maak van een meloen een piratenschip door een helft uit te hollen en te vullen met lekker fruit. Een satéprikker dient als mast en de piratenvlag maak je zelf van papier. Maak van een mandarijn of appel een stoere ninja of een sneeuwpop (in de winter). Meer gezonde traktaties





Geen opmerkingen:

Een reactie posten