Pagina's

dinsdag 2 oktober 2018

Kinderfeestje in de herfst

Jarig in de herfst? Heb jij geluk!

Heb jij een jarige in de herfst? Soms balen kinderen daar een beetje van, want ze willen ook zo graag een kinderfeestje buiten, lekker naar de speeltuin of naar het zwembad. Herken je dit bij jouw zoon of dochter? Vertel ze dan dit geheimpje: een kinderfeestje in de herfst is veel leuker! Tenminste, als je er een originele invulling aan geeft.

Ben je klaar voor onze tips en ideeën om een gezellig kinderfeestje in de herfst te organiseren? Gewoon, bij je thuis en dus lekker betaalbaar? Lees dan snel verder.



Herfst feestdecoratie

Een kinderfeestje kan niet zonder versiering. Dus laat het herfst thema terug komen in de feestversiering. Maak bijvoorbeeld slingers van bladeren. Dit kunnen echte bladeren zijn, maar je kunt ze ook uitknippen van papier. Kies herfstkleuren, dus geel, oranje, rood, bruin voor de juiste sfeer. Ook ballonnen mogen niet ontbreken! Oranje lampionnen boven de feesttafel zijn ook erg mooi.

De woonkamer is versierd. Nu de kinderen nog! Schmink de kinderen in hun favoriete dier, een enge pompoen of liever een bosheks?


Kinderfeestje thema herfst

Alleen in de herfst... kun je paddenstoelen spotten, rennen door bergen bladeren en eikels en kastanjes rapen. Maak hier dus gebruik van! Hoe? Neem de kinderen mee naar het bos. Het bos is een geweldige plek om te zijn in de herfst en je kunt hier gemakkelijk een paar uurtjes doorbrengen. Bouw hutten van boomtakken en verzamel natuurschatten, waar je thuis mooie herfststukjes van maakt. Je kunt er ook een kleine speurtocht van maken, door zelf speelgoeddiertjes te verstoppen die de kinderen moeten vinden. Of maak pootafdrukken en laat de kids raden van welk dier ze zijn (leuk voor wat oudere kinderen). Huh, zijn er ook dino's in deze bossen? 

Tip: kijk of er een speelbos in de buurt is. Dit is een bos waar speciaal voor kinderen een speelplek is gemaakt.



Leuke activiteiten om thuis te doen

Als je droog weer hebt, dan kun je veel tijd buiten doorbrengen. Voor een herfstfeestje heb je echter ook een plan B nodig! Zorg dus dat je leuke herfst binnenactiviteiten achter de hand hebt zoals:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten