Pagina's

dinsdag 30 oktober 2018

Kinderfeestje met als thema Ik Hou van Holland

Een Ik Hou van Holland kinderfeest

Zijn er fans van het televisieprogramma "Ik hou van Holland" in huis? Dan heb je een hartstikke leuk en origineel thema te pakken voor een kinderfeest. Zoals de naam al weggeeft, draait dit kinderfeest helemaal om deze populaire tv-show en een uitgebreide quiz is dé activiteit van het feest.

Dit thema is leuk voor kinderen vanaf 9 jaar ongeveer. De quizonderdelen en vragen stem je af op de leeftijd en interesses van de kinderen.




Versiering: rood-wit-blauw en oranje

Het feestje vier je in een vrolijk versierde kamer. Dat doe je natuurlijk met ballonnen en slingers in rood-wit-blauw en oranje kleuren. Deze opblaasbare "Holland"-tekst mag niet ontbreken.

Zorg niet alleen voor een versiering van de ruimte, maar "versier" de kinderen ook met schmink (vlaggetjes op de wangen of maak er oranje leeuwen van). Grappige attributen zoals een oranje bril met kroon en een oranje hoed brengen de kinderen direct in feeststemming. Je kunt ze ook al meteen in twee teams verdelen en elk team dezelfde schmink en accessoires geven.


De quiz

Een echte Ik Hou van Holland quiz staat centraal tijdens het feestje. Maar, het is een kinderfeestje dus een quiz met alleen vragen en waar de kinderen de hele tijd stil moeten zitten of staan... dat werkt niet. Zorg dus ook voor quiz-onderdelen waar de kids lekker actief kunnen zijn. Bijvoorbeeld met typische Oud-Hollandse spelletjes, in estafettevorm kun je gaan zaklopen, skippybal springen of lopen met een lepel met een ei erop.

Welke quizvragen verzin je? Vraag bijvoorbeeld dingen over school, televisieprogramma's die de kids kijken, bekende Nederlandse sporters en de koninklijke familie.


Hollandse traktaties

Lekkere Hollandse hapjes mogen niet ontbreken, dus haal stroopwafels in huis, zet blokjes kaas en worst op tafel (natuurlijk met een prikkertje met de Nederlandse vlag) en uit een pot met dropjes en deze oud-Hollandse snoepjes wordt ongetwijfeld lekker gesnoept. Ook leuk om mee te geven als bedankje.

Gezond: van wortel, komkommer en een satéprikker maak je tulpen. Soesjes met oranje glazuur zijn ook erg leuke traktaties. Zit er lunch of avondeten bij het kinderfeestje? Ga dan pannenkoeken of poffertjes bakken. Of serveer een grote pan hutspot met worst voor het avondeten! Frietjes kan natuurlijk ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten