Pagina's

dinsdag 23 oktober 2018

Halloween traktaties

Trakteren met Halloween

Het engste feest van het jaar staat voor de deur: Halloween! Op 31 oktober gaan steeds meer kinderen volgens Amerikaanse traditie de deuren langs in een eng kostuum. En natuurlijk verwachten ze een lekker, griezelig snoepje. Ben je op zoek naar inspiratie? Wij delen graag onze ideeën en tips voor Halloween traktaties.

Is je zoon of dochter binnenkort jarig? Dan is het Halloween-thema ook ideaal voor een traktatie op school. Alle tips in dit artikel kun je natuurlijk ook voor schooltraktaties gebruiken. Staat er ook een Halloween kinderfeestje op de planning? Check dan dit artikel.



Snoep, snoep en nog meer snoep

Snoepgoed hoort erbij met Halloween. Leuk om te doen voor trick or treat: vul een grote schaal met allemaal enge snoepjes, zoals vleermuis en wormen winegums, oog kauwgumballen en dracula tanden, en laat de kinderen er een of twee uit kiezen. Maak het nog iets griezeliger door tussen de snoepjes enge spinnen te verstoppen. Dat wordt schrikken geblazen!

Deze snoeptaart met grappige figuurtjes kan ook prima als Halloween traktatie


Halloween traktaties zelf maken

Zelfgemaakte Halloween-traktaties, het internet staat er vol mee! Je kunt het zo creatief en zo eng maken als jezelf wil. Enkele ideeën:
  • Heksenbezems van kaas en een zoute stengel
  • Spooky popcorn: een blanco, doorzichtige snoepzak gevuld met popcorn. Op het zakje teken je het gezicht van een spook
  • Griezelmandarijnen- of sinaasappels: snijd het topje van de vrucht eraf en haal het vrucht eruit. Vul het lege omhulsel met snoepjes, bijvoorbeeld met smarties, en plaats het topje er weer op.


Gezonde Halloween traktaties

Op school is het vaak gewenst om gezond te trakteren. En ook gezonde Halloween traktaties zijn er genoeg! Wat dacht je van bananen spoken (met chocolade geef je de banaan ogen en een mond)? Of enge mandarijn pompoenen? De gezichtjes zijn gemakkelijk te tekenen op de schil. Onze favoriet, een combinatie tussen gezond en een snoepje, zijn de enge gezichten fruitstokjes. Een stukje kiwi, meloen en een marshmellow. Met chocolade zijn de gezichtjes erop getekend.

Liever iets makkelijks? Kies dan voor een uitdeelcadeautje! Geen gedoe over gezond of ongezond en de kinderen zijn er super blij mee. Leuke Halloween uitdeelcadeautjes zijn oog-stuiterballen, oog-vlakgommen, nep gebitjes en monsters potloden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten