Pagina's

dinsdag 18 december 2018

Kinderfeestje thuis? Ga bakken!

Kinderfeestje met als thema 'bakken'

Ben je op zoek naar een gezellig thema voor een kinderfeestje? En wil je het graag low-budget houden? Kies dan voor een kinderfeestje met het thema 'bakken'. Een geweldig thema voor jongens en meiden. Of je nu koekjes gaat bakken, cupcakes gaat versieren of pizza's gaat maken... elk kind vindt dat leuk!

Natuurlijk kun je niet een hele middag alleen maar bakken en in de keuken staan. Je moet dus op zoek naar andere activiteiten en spelletjes die passen bij dit thema. Ben jij op zoek naar de juiste ingrediënten voor een geslaagd bak-kinderfeestje? Wij helpen je!Koksmutsen versieren

Start het feestje niet in de keuken, maar in de speelkamer of huiskamer met een creatieve activiteit: koksmutsen versieren. Deze canvas koksmutsen kunnen de kids decoreren met textielstiften, glitters en andere decoratiematerialen. Of kies voor een kookschort om te versieren (of... allebei!).

Vervolgens kun je beginnen aan de bak activiteit. Cakejes en koekjes zijn ideaal want het beslag is niet zo moeilijk en de kinderen kunnen ze zelf versieren. Zoek je nog een uitsteekring of een uitstekers in leuke vormpjes? Je vindt ze hier. Staan de baksels in de oven? Zorg dan voor een spelletje tijdens het wachten.


Eetspellen

Op een bak-kinderfeestje horen eetspelletjes. Bijvoorbeeld een ruik- en proefspel. Laat de kinderen geblinddoekt ruiken en proeven wat ze eten. Wissel zoete, bittere en zure smaken af, bijvoorbeeld pure chocolade, kiwi, appelstroop, ketchup, mosterd, appelmoes, zure augurk, peperkoek (eventueel natgemaakt, dat maakt het "lekker" vies). Je kunt het ook in teamverband doen en er een wedstrijdje van maken.

Tip: merk je dat je de aandacht van de kinderen na het bakken kwijt bent? Laat ze dan lekker even vrij spelen of buiten tikkertje doen, zodat ze hun energie kwijt kunnen. Dat bakken vergt best wat concentratie, vooral voor jonge kinderen.

Zoek je nog leuke slingers en ballonnen? De feestlijn van Jill Crea past perfect in dit thema!Leuke uitdeelcadeautjes

Hopelijk heb je wat leuke ideeën opgedaan voor jouw kinderfeestje met als thema bakken! Vergeet niet om een kleine cadeautje uit te delen als het feestje erop zit en de kinderen naar huis gaan. Deze cupcake notitieboekjes zijn hartstikke leuk. Schrijf op het eerste blaadje een kort bedanktekstje om het persoonlijk te maken. Heb je pizza's gebakken? Dan zijn deze pizzadoosjes het perfecte uitdeelcadeau.

Natuurlijk mogen de kleine gasten hun zelfversierde koksmuts en/of kookschort meenemen als aandenken aan een geslaagd verjaardagsfeestje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten