Pagina's

dinsdag 11 juni 2019

Bumba traktaties

Bumba, bumba...!

De begin tune van het dit populaire programma kunnen de meeste jonge ouders wel dromen... Dus op vraag "Welke traktatie kies je voor een jarige peuter?" is het antwoord simpel. Een Bumba traktatie natuurlijk. Bumba is het grappige clowntje waar (bijna) alle kleine kinderen mee opgroeien en helemaal het einde vinden. 

Dus is je kleine man of prinses bijna jarig en zoek je inspiratie voor een traktatie op de kinderopvang of peuterspeelzaal? Dan zit je hier goed! We helpen je graag met tips voor lekkere, leuke en gezonde Bumba traktaties. Wat is jouw favoriet?


Bumba traktatie met rozijntjes of danoontje

Kies je voor een Bumba traktatie? Dan hoort daar een beetje knip- en plakwerk bij. Met een Bumba poppetje van dik papier of een hoofdje van dit leuke clowntjes kun je van alles maken. 

Misschien wel de bekendste Bumba traktatie is het gezicht van Bumba met een danoontje (of andere yoghurt) als neus. Niet alle kinderen mogen zuivel eten, dus een leuke traktatie, maar check even in de groep of iedereen dit mag. 

Een gemakkelijk alternatief is een Bumba traktatie met doosje rozijntjes, en dat is voor deze leeftijd ook een feestje om te eten. Je kunt de rozijntjes aan de achterkant van een Bumba figuurtje, dat je zelf uitknipt van dik papier, plakken. Mag er wel echt gesnoept worden? Kies dan voor een doosje smarties. Het vrolijke doosje past ook helemaal in circusthema van Buma.



Trakteren met fruit

Wil je graag een fruittraktatie? Dat kan met fruitprikkers, waar je zelf een Bumba gezichtje op plakt of met deze mooie papieren Bumba bekers. Vul ze met snackgroenten of fruit en klaar is je gezonde Bumba traktatie! Extra leuk als je de kleuren van het fruit in het thema houdt, dus bijvoorbeeld snoeptomaatjes of aardbeien met witte druiven.

Iets meer werk, maar wel erg leuk: maak luchtballonnen met Bumba ballonnen en een geel traktatiebakje of een papieren beker eronder. Rietjes dienen voor de touwen. 


Uitdeelcadeautje: Bumba bellenblaas

Liever een uitdeelcadeautje dan een eetbare traktatie? Niets is dan zo leuk als op bellenblaas trakteren. En dan natuurlijk wel echte Bumba bellenblaas. Maak het feestelijk met een lintje en traktatiekaartje (met naam en leeftijd van de jarige) er aan.

Ook deze Bumba hoedjes doen het heel goed bij kleine kinderen. Dus is de groep niet al te groot? Dan is zo'n hoedje een erg leuk cadeautje om uit te delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten