Pagina's

dinsdag 4 juni 2019

Een Formule 1 kinderfeestje thuis!

Kinderfeestje in Formule 1 thema

Met Max Verstappen achter het stuur is de Formule 1 sport populairder dan ooit. Het is dan ook een perfect thema voor je kinderfeestje. En goed nieuws, want je het kunt een Formule 1 feestje heel gemakkelijk thuis vieren met een laag budget.

Wil jij een Formule 1 kinderfeestje organiseren voor jouw jarige zoon of dochter? Wij hebben alles in huis om jouw feestje in Formule 1 stijl aan te kleden o.a. ballonnen, vlaggen, borden, bekers en servetten. Leuk detail: op de meeste versieringen staan afbeeldingen van de helden van de autosport, o.a. Max (natuurlijk) en Lewis Hamilton.




Uitnodiging in stijl

Met het thema en de versieringen in huis, kun je vervolgens de kinderen uitnodigen. Natuurlijk geheel in stijl! Dat kan simpel en gemakkelijk met deze gave Formule 1 uitnodigingskaarten. Wil je zelf een uitnodiging maken? Dat kan ook.

Maak bijvoorbeeld een VIP-pass als uitnodiging met daaraan een keycord of lint, zodat je het om je nek kunt dragen. Een heel leuke en creatieve manier om de kinderen uit te nodigen. De gasten moeten deze uiteraard meenemen naar het feestje om binnen te komen.


Leuke spelletjes voor een Formule 1 feestje

De volgende stap: het bedenken en voorbereiden van spelletjes en activiteiten voor het kinderfeestje. Wat zijn leuke spelletjes voor raceneuzen?  Wat dacht je van:

  • Autootjes maken en racen! Zet een grote bak of tafel klaar met Lego-blokjes waar de kinderen hun eigen raceauto van mogen maken. Klaar? Maak een racebaan (niet te moeilijk: houten plank met een hoge rand aan de zijkant zodat de auto's er niet af vallen) en kijk welke auto het snelste is. Een geweldig spel, waar kids wel even zoet mee zijn.
  • Maak in de tuin, op een pleintje of parkeerplaats in de buurt een race parkoers. Laat de kinderen met skelters, steps of iets anders tegen elkaar racen. Niet allemaal tegelijk, maar 1 voor 1 (kwalificaties en daarna een finale) of 2 tegelijk.
  • Tijd voor een rustige knutselactiviteit? Haal deze keramieken race auto's in huis om te verven en print wat leuke kleurplaten uit.

Speurtocht!

Het Formule 1 thema is ook heel geschikt voor een speurtocht. Voordat de kinderen beginnen kun je met schmink hun favoriete teamkleuren op de wangen zetten.

Zet de route uit met race vlaggetjes - echte racevlaggen zijn natuurlijk het leukst! De kinderen moeten deze dan zoeken en meenemen. Geef ze opdrachten tussendoor, zoals zaklopen (zet op elke zak een logo van een F1 wagen) en een quiz met Formule 1 vragen. Hebben ze alle vlaggen gevonden? Dan hebben ze een lekkere traktatie verdiend!

Is het tijd voor de coureurs om weer naar huis te gaan? Geef dan als bedankje een Formule 1 uitdeelzakje. Met iets lekkers, bijvoorbeeld een lolly of een klein snoepzakje, en een mini-racewagen,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten