Pagina's

dinsdag 10 september 2019

Help.. een haaien kinderfeestje!

Kinderfeest thema 'haaien'

Je moet het wel even durven... een haaien kinderfeestje geven! Het begint al met deze angstaanjagende haaien uitnodiging. Het is echt een thema voor stoere, koelbloedige kids. Dus zoek jij een origineel thema en heb jij een jarige job die van niemand en niks bang is. Nou, spring dan maar in het diepe en ga ervoor: organiseer een haaien kinderfeestje!

Met deze tips voor leuke spelletjes, traktaties en versieringen maar jij er voor jouw kind en de gasten een onvergetelijk verjaardagsfeestje van.



Versiering en decoratie voor een haaienfeestje

Hoe zorg je ervoor dat de kinderen meteen in de juiste stemming komen als ze jouw huis binnenlopen? Nou, met deze haaien-slinger, veel blauwe vlaggen en ballonnen, en een feesttafel met dit haaientafelkleed, haaien bekers en bordjes is dat meteen geregeld.

Met een levensgrote haaienbek van karton, waar de kinderen hun hoofd in kunnen steken heb je een echte blikvanger en een leuk fotomoment te pakken! Bovendien kun je deze ook gebruiken voor een leuke activiteit (lees hieronder). De moeite waard dus om zelf te maken!


Haaien spelletjes

Haaienvinnen knutselen
Natuurlijk, een haaienvin is normaal gesproken grijs, maar hoe ziet een feestelijke haaienvin eruit? Geef de kinderen een blanco vin van stevig papier of karton en laat ze deze versieren, met verf, stiften, glitters en andere decoratiematerialen. Extra leuk: zorg voor elastieken zodat ze allemaal hun vin kunnen dragen.

Schminken
Met deze schmink-set en handige instructieboekje geef je elke gast een geweldige haaien-schmink.

Haai, ik heb je
Gewoon tikkertje, maar de tikker is verkleed als haai. Dit kun je al doen door een vin te maken die je met een elastiek om de buik kunt dragen.

Haaien voeren
Maak van karton een grote haaienbek met een gat erin. De kids moeten proberen van een afstandje ballen of pittenzakken in de bek gooien. Wie kan de hongerige haai het meeste eten geven? Is het spel afgelopen? Maak dan van elk kind een foto in de haaienbek. Een leuke herinnering!

Voelspel
Maak van stof een zakje in de vorm van een haai of pak een schoenendoos en maak hier een haai van (lees hier hoe). Maak een opening in de doos (het liefst in de bek) en vul het met allerlei voorwerpen (wasknijper, een tomaat, een nepdrol, legopoppetje) en laat de kinderen om de beurt een voorwerp voelen en eruit halen.


Bedankjes en lekkers om te eten

Natuurlijk wil je de gasten ook toepasselijke haaien-hapjes voorschotelen. Wat dacht van haaien-hengels? Maak een grote pot met soepstengels waar je met een dropveter een haaiensnoepje aan knoopt. Staat bovendien hartstikke leuk als aankleding op de feesttafel!

Snijd uit een halve meloen een haaienkop! Vul de bek met ander lekker fruit. Even wat werk, maar het resultaat mag er wezen!

Cupcakes met een haaienvin en/of blauwe topping serveer je op een haaienservetje!

Is het feestje afgelopen? Geef de gasten een haaien-feestzakje mee met iets leuks erin. Bijvoorbeeld deze haaien-sleutelhanger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten