Pagina's

dinsdag 17 september 2019

Paw Patrol speurtocht

Speurtocht tijdens Paw Patrol feestje

Ga jij een Paw Patrol kinderfeestje organiseren? Dan mag een speurtocht niet ontbreken. Ryder en zijn vriendjes zijn altijd op zoek naar een avontuur en helpen dieren en mensen in nood. Met een speurtocht kun je dit perfect nabootsen en geef je de kinderen het gevoel dat ze echte Paw Patrollers zijn

Hoe pak zo'n Paw Patrol speurtocht aan? We helpen je graag op weg met tips! Een spannende speurtocht begint met een goed verhaal. Waar moeten de Paw Patrol helden naar speuren?




Een goede start van de speurtocht

Zorg voor een Paw-tastische missie. Een Paw Patrol feestje is voor kinderen van 4 en 5 jaar het leukst. Maak het dus niet te moeilijk of te spannend. Bijvoorbeeld:

De bakker heeft een speciale taart gebakken voor de jarige job, maar... de taart is kwijt! De bakker heeft 'm gebracht en bij de voordeur laten staan en daar staat de taart niet meer. Help Paw Patrol, kunnen jullie de taart vinden?

Geen klus te groot, te pup te klein! Aan de slag Paw Patrollers!

Oh wacht. Voordat dat speurtocht kan beginnen, moeten de kids in karakter. Schmink ze in de Paw Patroller van hun keuze of ga maskers maken. Zet de speurtocht uit met pootafdrukken of met hondenbotten (van karton of met krijt op de grond).

Spelletjes en opdrachten

Begin bij de voordeur en geef daar de eerste hint naar het volgende punt, verstop dit bijvoorbeeld in een envelop in de brievenbus. Bij elk punt zorg je voor een leuke opdrachten, laat het liefst alle hulptroepen (politie, brandweer en ambulance) terugkomen.

  • Onderweg komen de Paw Patrollers twee katjes (pluche knuffels) tegen in een boom (of, als je het binnen speelt - in een kamer op de bovenverdieping). Ze durven niet meer naar beneden. Hoe moet dat? Marshall weet vast raad! Laat de kinderen met een wit laken onder het raam of de boom staan en de katjes opvangen (een volwassene gooit deze naar beneden).
  • Zet een kleine hindernisbaan uit, zodat de pups hun conditie op peil kunnen houden. 
  • Bij het volgende punt komen ze iemand tegen die o-ve-ral pijn heeft. Daar zit maar 1 ding op: helemaal inwikkelen in verband van top tot teen (gebruik hiervoor wc-papier).
  • Huh, zien ze daar een boef lopen? Trek een volwassene (of oudere broer/zus) een boevenpak aan en laat de kids deze pakken. Dit is de laatste opdracht. Als ze de boef gepakt hebben, vertelt deze de verstopplek van de taart (of chipjes, cupcakes, net wat je als traktatie hebt).

Meer spelletjes? Lees: hoe organiseer ik een Paw Patrol kinderfeestje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten