Pagina's

dinsdag 1 oktober 2019

Halt! Hier is dat politiefeestje

Politie thema feest

Een kinderfeest met politie als thema. Hoe cool is dat? Vooral jongens in de leeftijd van 4 tot 6 kunnen helemaal opgaan in hun rol als politieagent. Voor een verjaardagsfeestje in dit thema hoef je daarom weinig te doen aan het enthousiasme. Wat je wel moet doen: leuke spelletjes verzinnen, zorgen voor een passende decoratie en de gasten echte politiesnacks serveren. En natuurlijk helpen wij je graag met tips en ideeën!

Een paar weken voor de feestdatum mag de (bijna) jarige de uitnodigingen versturen. Eindelijk! Want deze coole politie-uitnodiging wil je natuurlijk meteen uitdelen.




Politie feestartikelen en versiering

Een politie kinderfeestje is een perfect feest om thuis te organiseren. Zorg er wel voor dat je de feestruimte in stijl aankleedt, zodat de kinderen direct in de politierol zitten. Hoe? Met deze politie feestartikelen gaat je dat lukken: gave ballonnen in zwart, wit en blauw, een politie tafelkleed, bordjes, bekers en servetten en een stoere politie-verjaardagsslinger. Haal ze allemaal in huis! Voor extra politie-effect is het gaaf om van een deur een gevangenisdeur te maken met tralies.

Niks vergeten? Toch wel. Versiering voor de gasten zelf, oftewel verkleedspullen. Politiehelmen, een keycord met naambadge van elke politieagent en als eerste knutselactiviteit kun je samen van vuilniszakken, fluortape en een uitgeprint politielogo een politiehemd maken. Vraag of de kids een zonnebril meenemen, voor een extra stoer effect!


Tips voor spelletjes

Een politiefeestje is ideaal om thuis te organiseren, omdat er zoveel leuke spelletjes zijn die je in en om het huis kunt doen. Bijvoorbeeld:

  • Blikgooien: plak boevengezichten op blikken en laat de kids deze omver gooien.
  • Maak een obstakelparcours met touwen als laserstralen. Hoe kom je aan de andere kant?
  • Tikspel: twee kids zijn politiemannen en de rest zijn boeven. Als de boef getikt is door de politie, dan moet hij in de gevangenis. Iedereen gepakt? Wissel van rol.
  • Een speurtocht is het leukste onderdeel van elk feestje. Lees hier precies hoe je een onvergetelijke politie-speurtocht in elkaar zet.


Politie-traktaties

Wat eten agenten? In Amerika staan ze bekend als donut-liefhebbers! Een lekkere traktatie voor de gasten. Je kunt het drinken serveren in deze politie-bekers, maar het is ook leuk om pakjes drinken te vermommen als walkie-talkies. De bekers kun je dan gebruiken om chips of popcorn in te serveren.

Cupcakes of muffin in de politiekleuren (bijvoorbeeld chocolade-cupcake met witte icing en blauwe sprinkles) zijn super leuk!

Iets gezonds: prikkers met fruit en bovenop de prikker plak je een politielogo of politiepet. 



Bedankje na afloop van het feestje

Zit de dienst erop van de politiemannen? Beloon ze met een zelfgemaakt politiediploma en een medaille voor hun harde werk (en gezelligheid)! 

Vul dit politie-uitdeelzakje met iets lekkers, maak van een doosje smarties een klein geldkluisje of maak het jezelf gemakkelijk met een mini-snoepzakje. Een klein cadeautje erbij, bijvoorbeeld een mini-politieauto, en je geeft de gasten een leuke herinnering mee aan het feestje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten