Pagina's

dinsdag 29 oktober 2019

Sinterklaas traktaties om uit te delen op school

Zie ginds komt de stoomboot...

Jawel, het is weer bijna zover! De verlanglijstjes worden al ijverig gemaakt, de pepernoten liggen in de winkel en het is aftellen naar de aankomst van Sinterklaas en de Pieten in Nederland. Een leuke en spannende tijd voor veel kinderen.

Is jouw zoon of dochter in november of begin december jarig? Dan is het heel leuk om de klasgenoten te trakteren op een Sinterklaas traktatie. Graag geven we je wat leuke tips en ideeën voor zelfgemaakte Sinterklaas traktaties.




Sinterklaas traktaties zelf maken

Gezond of lekker snoepen? Met een Sinterklaas traktatie kun je alle kanten op:
  • Maak van een doosje rozijntjes, Smarties of Fruitella Dummy's kleine Sinterklaasjes
  • Lekker knutselen: maak Pieten-mutsen van crêpe papier, wasi-tape en een veertje en pak het op een mandarijntje (met gezichtje).
  • Een lolly op z'n kop? Daar plak je een Sinterklaas gezichtje op!
  • Leuk om samen met de jarige te doen: bootjes vouwen en versieren. Met een Spaans vlaggetje erop en wat lekkers aan boord (pepernoten natuurlijk... ) trakteer je op mini-pakjesboten.
  • Appelmijters! Haal uit een appelpartje de schil weg in de vorm van een kruis.

Tip: Sinterklaas grabbelton

Een Sinterklaas traktatie is leuk, maar spelen voor Sinterklaas is nog leuker! Als het echt dicht bij 5 december is, is een Sinterklaas grabbelton daarom een geweldig idee om de verjaardag van je zoon of dochter op school te vieren. Het is nog eens heel eenvoudig (en ruim van tevoren) klaar te maken - ideaal dus.

Wat heb je nodig? Een grote doos of opbergbox of iets anders wat je kunt gebruiken als grabbelton. Beplak deze met Sinterklaas-papier (tip: een grote winkelrol is heel handig) en vul het met allemaal kleine uitdeelcadeautjes. Je kunt de cadeautjes zelf ook nog inpakken. Kies voor kleine uitdeelcadeautjes, het moet wel leuk blijven! Bijvoorbeeld deze pinata-cadeautjes, een speelgoed-mix, stuiterballen, jojo's (met hele leuke emoji's) of tollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten