Pagina's

woensdag 26 maart 2014

Dino Feestje

http://www.kidsfeestje.nl/dinosaurus/dinosaurus/28638_art_606mod2803_dino-tafelkleed.html

Verjaardagsfeestje voor jonge avonturiers

Het geheim van een geslaagd dinofeestje zit hem in het verhaal. Verzin een spannend verhaal dat dient als rode draad:

Archeoloog Bronto Saurus ontdekt tijdens een expeditie vijf dino-eieren. Omdat hij de eieren niet kan bereiken, besluit hij de volgende dag terug te komen met touwen. Dan ontdekt hij dat de eieren zijn verdwenen. Waarschijnlijk is zijn rivaal Theo Rexus de boosdoener. Gelukkig heeft deze een spoor van voetstappen achtergelaten. Ga jij mee op zoek naar de verdwenen dino-eieren?

http://www.kidsfeestje.nl/fun-en-spel/kado-fun-en-spel/30461_art_333mod2886_magisch-dino-ei.html

Zoektocht naar de verdwenen dino-eieren

Zet de dino speurtocht uit met kaartjes, waarop de voetstappen van Theo Rexus staan. Bij vijf kaartjes vinden de kinderen opdrachten die ze moeten uitvoeren. Als de opdracht goed is uitgevoerd, levert dat een aanwijzing op naar één (of meer, afhankelijk van het aantal kinderen) van de ter plekke verstopte eieren.

Als alle dino-eieren gevonden zijn, mag elk kind één ei mee naar huis nemen om uit te laten komen. Wat is er nog mooier als afscheidscadeautje dan een ei waar straks een 'echte' dino uitkomt?
http://www.kidsfeestje.nl/allerlei/allerlei/29684_art_271mod2830_dino-figuurtjes.html

Dino opdrachten

Verzin een aantal leuke opdrachten die passen bij het dino-thema. Laat de kinderen bijvoorbeeld een parcours lopen met een T-rex ei op een lepel. Dit is het leukst met rauwe eieren ;-)

Maak een griezelige voeldoos waar de kinderen een hand in moeten steken om er een dino-figuurtje uit te halen. In de doos stop je ook allerlei andere dingen die eng aanvoelen (bijv. gekookte spaghetti (afgekoeld), een natte spons, sinaasappel). De gevonden dino gaat straks ook weer mee naar huis.

http://www.kidsfeestje.nl/piatas/pinatas/37103_art_234mod3340_piata-dinosaurus.html

Dino piñata

Dit is een leuke opdracht aan het eind van de speurtocht. De kinderen worden één voor één geblinddoekt en mogen proberen om met een stok tegen de dinosaurus te slaan. Als de dino-piñata breekt, valt er een stortvloed van snoepjes, confetti en/of cadeautjes over de kinderen heen.

Na de speurtocht kun je de kinderen even op rust laten komen met een knutselactiviteit: een dino versieren met decopatch papier!

http://www.kidsfeestje.nl/textiel/creatief-met-textiel/8354_art_292mod1572_tasje-inkleurbaar-motief-dino-in-ei.html

Afscheidscadeautje voor het dinofeest

Na afloop kun je de kinderen nog een inkleurbaar dino-tasje meegeven, met daarin het dino-ei en het dino-figuurtje. Natuurlijk kun je er nog wat snoepgoed bij doen of nog wat andere dino-speeltjes (waterspuiters, puzzelkaarten, bellenblaas, stickers, schrijfblokjes, etc.).

Ik denk dat de gasten en vooral de jarige dit avontuurlijke verjaardagsfeestje niet snel zullen vergeten!


3 opmerkingen:

 1. Heel leuk thema, maar vooral voor jongetjes. Hebben jullie ook een thema voor meisjes mét een speurtocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het artikel van 18 juni 2014 vind je leuke ideeën voor een prinsessenfeest mét speurtocht. Hopelijk heb je iets aan onze tips en kun je er zelf een leuke draai aan geven voor je eigen meidenfeest!

   Verwijderen
 2. In juni hebben we een paar leuke ideeën voor meidenfeestjes gepland. En we gaan kijken of we daar een leuke speurtocht voor meiden aan toe kunnen voegen. Blijf onze blog dus in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen