Pagina's

woensdag 15 januari 2014

Cars Kinderfeestje

It's partytime! Voor de kleine autofans organiseren we dit keer een superleuk Cars feestje. Een veelzijdig thema, waar je alle kanten mee op kunt. Denk aan een autorace-parcours met spelletjes. Met chocolade medailles of een echte trofee voor de winnaars. Of laat de kinderen 'examen' doen voor hun rijbewijs.

Je vindt hier leuke en handige tips voor een Cars verjaardagsthema. We willen je laten zien wat er mogelijk is, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoe ver je wilt gaan. Kinderen verwachten vaak niet zo veel als wij denken. Zorg voor wat lekkere traktaties en een paar leuke spelletjes, en de middag kan niet meer stuk voor de kleine racemonsters!

Uitnodiging in Cars stijl

Wat dacht je van kartonnen kaartjes die lijken op een rijbewijs? Of maak zelf uitnodigingen in de vorm van een auto of verkeersbord. Het is ook leuk om Luigi's banden als uitgangspunt te nemen. Je knipt dan uit zwart karton een groot wiel. Uit zilverkleurig papier knip je vervolgens de wieldop die je in het midden van de band plakt. Op de wieldop kun je je tekst schrijven. 

Weinig tijd? Begin er dan niet aan. Je kunt namelijk ook kant-en-klare Cars verjaardagsuitnodigingen bestellen. Net zo leuk!

Cars Feestversiering

Je kunt de feestruimte aankleden met allerlei feestartikelen van Cars: ballonnen en een vlaggenlijn. De feesttafel dek je natuurlijk met een Cars tafelkleed met de bijbehorende Cars bordjes, bekers en servetten. Het is leuk om chips of snacks te serveren in speelgoed kiepauto's!

En als je wel van een uitdaging houdt, kun je nog een stapje verder gaan. Gebruik autobanden als decoratie of met een kussen erin kunnen de kids er ook op zitten. Hang zelfgemaakte verkeersborden of nummerplaten op.

Leuke activiteiten voor élk Cars feestje

Houdt de jarige van lekker creatief bezig zijn? Laat de kleine Cars-fans dan zelf zo'n mooie racer-tas inkleuren met textielstiften. Na afloop mogen ze de zelfgekleurde tasjes natuurlijk mee naar huis nemen. Een leuke herinnering aan een fantastisch verjaardagsfeestje!

Ook zijn er veel leuke spelletjes in het Cars-thema te verzinnen. Bij een feestje in de buitenlucht kun je bijv. met pionnen een parcours maken, waar de kids een autoband in slalom omheen moeten rollen. Of leg een autoband op de grond en laat de kinderen van een redelijke afstand een kleine bal in de band gooien. 

Je kunt ook bekende spelletjes aanpassen. Snijd stukken peperkoek in de vorm van een auto en laat de kinderen naar auto's happen. Of laat hen geblinddoekt de tankdop op een kartonnen auto prikken. Laat hen met een rietje speelgoedautootjes over een finish-lijn blazen. Verander spijkerpoepen in 'auto optakelen'. Maak een haakje aan een ijzerdraad, waarmee ze een speelgoedautootje moeten optakelen. Ideeën genoeg!

En dan is de Finish in zicht

Aan het eind van het feestje krijgen alle vriendjes een traktatie in stijl. Vul de zelfgekleurde tasjes met snoepgoed, een paar kleine autootjes, race-car potloden of een Cars feestzakje met een Lolly, knetterdip en een sticker van Cars.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten