Pagina's

woensdag 29 januari 2014

Uitnodigingen voor Kinderfeestjes

Kom je op mijn feestje? 

Bij een kinderverjaardag hoort een bijzondere uitnodiging. Natuurlijk eentje die perfect past bij het feestthema. Of het nu gaat om een stoer piratenfeest, een kinderfeestje voor feeën of een peuterfeestje in Bumba-stijl.

Maar waar moet je nog meer aan denken als het gaat om de uitnodiging? Wat hoort er op zo'n uitnodiging voor een kinderfeest te staan? Moet je de uitnodigingskaarten zelf maken of mag je ze ook gerust kopen? Moet je ze per post sturen? Of kun je ze ook gewoon geven op het schoolplein?


Hoeveel kinderen nodig je uit op een kinderfeestje?

Vaak wordt de vuistregel 'evenveel kinderen als de leeftijd van de jarige' gehanteerd. Nodig voor een jarige van 3 tot 5 jaar niet te veel kinderen uit. Een kleiner groepje is voor hen beter te overzien, dus hou het bij maximaal 6 kinderen.

Als de jarige 6 jaar of ouder is, weet hij/zij vaak heel goed welke vriendjes en vriendinnetjes hij/zij wil uitnodigen. Dan is de vuistregel misschien minder handig om te hanteren.Verder ligt het natuurlijk ook aan je budget en wat je gaat doen. Je kunt dit gewoon uitleggen aan je zoon of dochter.

Zelf uitnodigingen maken

Een zelfgemaakte uitnodiging kun je perfect afstemmen op het thema van het feest. Je kunt een stuk dubbelgevouwen karton in een vorm knippen die bij het thema past. Gebruik een sjabloon (vaak ook online te vinden) of teken zelf een ontwerp. Houd het simpel én herkenbaar! Denk bijvoorbeeld aan een vlinder voor een feeën-feestje, een zwaard voor een ridderfeest.

Daarna kan je kind zelf helpen met het versieren van de uitnodigingen. Zorg voor voldoende lijm, verf, lintjes, stof, glitters en papier. Doe één uitnodingskaart voor als voorbeeld.

Kant-en-klare uitnodigingen kopen

Ook kant-en-klare uitnodigingskaarten kun je persoonlijker maken door er een eigen draai aan te geven. Je kunt de adressen van de ontvangers printen op papier, uitknippen en vervolgens met verschillende kleuren washi-tape op de envelop vastplakken. Dat geeft een heel erg leuk effect!

Of sluit in de envelop iets bij dat past bij het feestthema. Denk aan een stoere raceauto-sleutelhanger voor een cars-feestje. Of een ooglapje voor een piratenfeest. Een hartjes camera voor een prinsessenfeest. Een dinosaurus figuurtje voor een Dino-feestje. Wees creatief!

Wat moet er op de uitnodiging staan?

Het is leuk om een originele tekst te maken, die past bij het thema. Maar vergeet in al je enthousiasme niet om de basisvereisten op de uitnodigingskaart te vermelden: voor wie het feestje is, wanneer, hoe laat en waar. Geef ook altijd je telefoonnummer en vraag of ze je iets laten weten als de jonge gast niet naar het feestje kan komen.

Verder is het handig om de ouders te laten weten of je de feestgangers thuis brengt, of de kinderen blijven mee-eten en of ze speciale kleren moeten meenemen.

Uitnodigingen versturen of afgeven

Wees voorzichtig met het overhandigen van uitnodigingen op het schoolplein. Andere kinderen, die niet uitgenodigd zijn, kunnen zich buitengesloten voelen. Je kunt pijnlijke situaties voorkomen door de uitnodigingen per post te versturen.

Of laat je kind voor postbode spelen en de uitnodigingen zelf in de brievenbus stoppen. Kinderen krijgen niet vaak post, dus als ze een uitnodiging voor een feestje in de brievenbus vinden, zijn ze meestal dolblij. Verstuur de uitnodigingen 2-3 weken van te voren!

In onze webshop vind je nog méér kinderfeest uitnodigingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten