Pagina's

woensdag 7 januari 2015

Paarden Kinderfeestje

Paardenfeestje bij je thuis

Is je dochter een echte paardenfan? Dan zal een verjaardagsfeestje met als thema 'paarden' vast bij haar in de smaak vallen. Je kunt een huifkartocht regelen. Of met de kinderen naar een manege gaan, waar ze kunnen pony rijden of de paarden mogen verzorgen. Maar dat hoeft niet...

Ook bij je thuis kun je een waanzinnig leuk paardenfeestje regelen. Tover je huis of tuin om tot een ware paardenstal of manege en zorg voor leuke spelletjes die bij het paardenthema passen. Laat je inspireren door onze suggesties en geef er gerust je eigen draai aan:


Paarden uitnodigingskaarten

Hoe ga je vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor het paardenfeestje? Wil je zelf de uitnodigingen maken? Knip dan uit een stuk stevig karton een hoefijzer of een paardenhoofd. En schrijf daar je uitnodigingstekst op.

Heb je te weinig tijd om zelf uitnodigingskaarten te maken? Bestel dan gewoon deze kant-en-klare paarden-uitnodigingen. Die zien er hartstikke leuk uit en je dochtertje kan de uitnodigingskaarten zelf nog versieren met paardenstickers.

Feestversiering in paardenstijl

De feestruimte versier je in stijl met paarden-ballonnen en slingers. Het is ook leuk om in een hoek wat strobalen neer te zetten. Denk verder aan hoefijzers (echte of van karton), paardenposters, paardenboxen (van karton) tegen de muur.

De eettafel versier je feestelijk én in stijl met dit mooie paarden-tafelkleed. Reuzehandig zijn de bijpassende wegwerpbordjes, bekertjes en papieren servetjes. Dan heb je na het feestje alles gemakkelijk en snel opgeruimd en schoon. Handig om vooraf rekening mee te houden ;-)

Spelletjes voor een paardenfeestje

Er is zoveel leuks te verzinnen voor een paardenfeestje. Je kunt een compleet parcours van paardenspelletjes maken: Wie bouwt de hoogste toren van suikerklontjes? Hoefijzers om een paal gooien. Spijkerpoepen. Met de handen op de rug appels happen uit een bak water. Een paarden-kennisquiz.

Wat dacht je van een échte hindernisbaan, waarbij de kinderen over hindernissen moeten springen. Met vier benen (handen en voeten) een stukje slalommen. En als slotspel een paardenrace op stokpaardjes. Dat wordt lachen geblazen.

Gezellig samen decopatchen

Genoeg wilde spelletjes gespeeld? Dan is het tijd om de kinderen even tot rust te laten komen met een gezellige knutselactiviteit: decopatchen.

In onze webshop kun je deze handige decopatch paarden-pakketten bestellen. Elk pakket bevat 6 paarden van papier maché, 6 kwastjes, een potje lijm en vier vellen Decopatch papier in vrolijke dessins. Hiermee kunnen de kinderen de paardjes prachtig versieren. En na afloop van het feestje mag elk kind zijn eigen paardje mee naar huis nemen.

Originele paarden-afscheidscadeautjes

Om de gasten te bedanken voor hun komst, kun je een feestelijk paarden-traktatiezakje of traktatiedoosje meegeven. Het feestzakje (of doosje) vul je met: het zelfgemaakte decopatch-paard, knutsel paarden-stickervel, een paarden-sleutelhanger en wat snoepgoed.

Oh ja, in de klas op school trakteer je natuurlijk op deze overheerlijke paarden-snoeptaart. Kant-en-klare traktatie voor 30 kinderen, dus hartstikke gemakkelijk.

Hopelijk hebben we je met deze tips voldoende weten te inspireren. Mocht je zelf nog leuke tips hebben voor een paarden-kinderfeest, deel je tips en ideeën dan hieronder met ons.

1 opmerking: