Pagina's

woensdag 16 april 2014

Tandenpoetsen en Kinderen

Goed tanden poetsen

Peuters willen vaak al snel zelf hun tanden poetsen. Het is ook goed om daar al vroeg mee te beginnen. Houd er echter rekening mee dat in het begin van goed tandenpoetsen geen sprake is. Je zult je kinderen echt moeten leren dat ze alle tanden goed poetsen. Handige tip: als je peuter zelf poetst, is het verstandig om de tanden nog één keer per dag voor je kind na te poetsen.

En dan zijn er ook nog kinderen die een hekel hebben aan tanden poetsen. Wij hopen dat juist deze kinderen het tandenpoetsen wat leuker gaan vinden met onze tips!

Kindertandenborstel

Koop een speciale tandenborstel voor je kind of laat hem of haar zelf een tandenborstel uitkiezen. Deze gekke kindertandenborstels hebben een opzetstukje in de vorm van een dier. Het opzetstukje beschermt de tandborstel tegen vuil. Zeker weten dat dit het tandenpoetsen een stuk leuker maakt.

Wat oudere kinderen maak je waarschijnlijk blijer met zo'n stoere tandenborstel van Spiderman of Batman. Ook is er een Spiderman tandenborstel met een lampje, dat stopt met knipperen na 1 minuut poetsen.

Tanden bewaren in een tandendoosje 

Dan zijn er nog deze vrolijk gekleurde tandendoosjes, waarin kinderen hun eerste melktandjes na het wisselen kunnen bewaren. Deze tandendoosjes zijn verkrijgbaar met verschillende figuurtjes op het dekseltje: clowns, feeën, piraten, jongens, meisjes en diverse dieren. Voor elk wat wils dus!

En dan tot slot hebben we nog deze grappige opwindbare gebitjes of mondjes, die vrolijk in 't rond gaan springen na het opwinden. Misschien kun je een moeilijke tandenpoetser daarmee een beetje opvrolijken?Geen opmerkingen:

Een reactie posten