Pagina's

woensdag 9 juli 2014

Waterspelletjes voor in de tuin

Met water spelen is altijd leuk

Hiep, hiep, hoera! Het is zomer! Kinderfeestjes kunnen weer buiten in de tuin gevierd worden. Dat maakt het organiseren van een succesvol kinderpartijtje een stuk gemakkelijker. Het lijkt wel of alleen de zon al het kinderplezier nog groter maakt. 

Maar wat doe je als het écht tropisch warm is? Je vooral niet druk maken en kiezen voor een kinderfeestje met leuke waterspelletjes én ... een zwembad(je) als het kan! Meer heb je niet nodig om het feestje te laten slagen. En de ideeën voor leuke waterspelletjes? Die krijg je van ons gratis en voor niks cadeau!

Emmer Estafette

Maak teams en geef elk team een lege emmer en een emmer gevuld met water. Zet de gevulde emmer op de startplaats. De lege emmers plaats je zo'n 5-10 meter verderop. 

De eerste lopers zuigen met een waterspuiter water op en rennen naar de lege emmer om die vervolgens te vullen. De tweede loper mag in de tussentijd alvast z'n waterspuiter vullen, zodat hij meteen kan rennen als de eerste loper aankomt. Je kunt in plaats van waterspuiters ook plastic bekertjes gebruiken. Het team dat na 5 minuten de lege emmer heeft gevuld met het meeste water heeft de estafette gewonnen. 

Water Parcours

Zet een avontuurlijk parcours uit in je tuin met hilarische hindernissen. Denk aan: met een voetbal om pionnen slalommen, hinkelbaan, over een smalle plank lopen, onder een zeil of door een hoepel kruipen, etc. 

Elk kind krijgt aan het begin van het parcours een plastic bekertje of emmertje met water en moet daarna het parcours afleggen met het bekertje in de hand. Dit levert natuurlijk veel plezier op bij de toeschouwers. Wie aan het eind van het parcours het meeste water in zijn beker of emmertje heeft, heeft het spel gewonnen. 

Waterballonnen, héél veel waterballonnen

Als de kinderen met waterballonnen mogen gooien, wordt het pas écht feest. Je kunt er tikkertje of trefbal mee spelen. Of laat 2 kinderen met een ballon tussen hun buiken een parcours afleggen. 

Maak twee teams en plaats twee tuinstoelen 5-10 meter van de startstreep. Op het fluitsignaal mogen de eerste teamleden vertrekken, hun ballon op de stoel leggen en deze al zittend proberen stuk te maken. Als de ballon stuk is, rennen ze terug naar de groep en tikken de volgende aan. De groep die als eerste alle waterbommen heeft vernietigd, heeft gewonnen.

Waterpistool spelletjes

Verzamel zoveel mogelijk waterpistolen als je kunt. Maak twee teams en laat de kids op elkaar schieten van een afstand. Na 5 minuten (of zolang het leuk is) wringen de deelnemers hun t-shirts uit in een lege emmer. Het team met de volste emmer verliest deze waterpistool-wedstrijd. 

Of bouw een grote toren van lege plastic of kartonnen drinkbekertjes met cijfers van 1 tot 9 erop. Laat de kinderen op de toren schieten met het waterpistool. Wie heeft de meeste punten verzameld na drie keer schieten? 

Heb jij nog meer ideeën voor waterspelletjes? Deel ze hier met ons!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten