Pagina's

dinsdag 17 november 2015

Kinderfeest in de winter

Winterfeestje

Elk seizoen heeft zijn charme, ook de koude en soms gure winter. Warme chocolademelk, een filmavond, koekjes en taartjes bakken en lekker ouderwets bord- en kaartspelletjes spelen. Ook al valt een waterfeestje of een lekkere picknick in het park af als kinderfeest, er blijven nog veel leuke kinderfeestthema's en mogelijkheden over!

Hoe organiseer jij een geweldig winter-kinderfeest voor jouw zoon of dochter? Wij helpen je op je weg. En nóg meer leuke tips voor een verjaardagsfeest in de winter lees je hier!
Winter traktaties

Een belangrijk onderdeel van een kinderfeest of verjaardag op school is de traktatie. Wil je zelf creatief aan de slag dan kun je cupcakes bakken en deze decoreren als sneeuwpop of pinguïn. Een gezonde wintertraktatie maak je door van een doosje rozijntjes een pinguin te maken. Of kijk eens wat er ontstaat als je een druif, een schijfje banaan, een aardbei op zijn kop en een mini-marsmellow op een prikkertje plaatst. Een leuke druif met een kerstmutsje!

Geen tijd om iets te maken? Voor een traktatie op school is deze Pinguïn snoepuitdeeltaart de perfecte traktatie tijdens koude winterse dagen.


Wat gaan we doen?

Een kinderfeest plan je ruim van te voren en wat het weer doet is nog een raadsel. Plan je feest en de activiteiten dus voor binnenshuis. Ligt er die dag een heerlijk pak sneeuw? Plan dan zeker een sneeuwballengevecht of een wedstrijd wie de mooiste sneeuwpop bouwt in.

Lukt een sneeuwpop maken buiten niet? Ga dan binnen aan de slag. Met het versieren van deze kerstfiguren ben je verzekerd van een fijne, creatieve activiteit, vooral erg leuk voor een meidenfeest.

Maak een 'warm of koud'-spel voor het geven van de cadeaus. Elke gast verstopt zijn cadeau in de kamer en de jarige job gaat met alleen de aanwijzingen 'warm' of  'koud' op zoek naar zijn cadeaus.Voor jongens en meiden

Meiden gaan graag creatief aan de slag. Jongens ook, maar steken iets liever de handen uit de mouwen. Een leuke activiteit voor een winterfeest is het maken van een vogelhuisje én het ophangen.
Begin de activiteit met een verhaal over de wintertrek van vogels en hoe sommige vogels in Nederland blijven, maar dan wel wat extra hulp kunnen gebruiken in de koude dagen.

Als team ga je aan de slag! De meiden versieren, verven en decoreren de vogelhuisjes en de jongens hangen samen met de papa('s) de huisje op of timmeren ze in elkaar. Hartstikke leuk!Leuke thema's voor een kinderfeest

Wil je graag een kinderfeest met een thema organiseren? Ook daar leent de winter zich uitstekend voor. Het ultieme winterfeestje voor meiden is een Frozen-kinderfeest! Bij een Frozen feestje draait het vooral om de aankleding en de sfeer. Hoe je dat doet, plus tips voor activiteiten en traktaties op een Frozen feestje, lees je hier.

En wat dacht je van een pyamafeestje? Op een koude, gure avond is er niks gezelligers dan met vrienden lekker films te kijken, lekkers te eten en de hele avond te lachen en kletsen in je warme comfortabele pyama. Een slaapfeestje organiseren doe je zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten