Pagina's

dinsdag 22 december 2015

Leuke spelletjes voor een Cars Feestje

Een Cars kinderfeestje


Voor een echte Cars fan organiseer je een Cars kinderfeestje. Simpel. Hoe je het feestje organiseert, met welke uitnodigingen, de juiste versiering en originele uitdeelcadeautjes, dat lees je hier.

Stap twee is het bepalen van de invulling van het feest. Met welke spelletjes en activiteiten ga je de middag vullen? Enkele leuke tips vind je in dit artikel. Maar omdat er zoveel meer spelletjes te verzinnen zijn, gaan we daar deze week wat dieper op in. Veel inspiratie dus voor een Cars kinderfeest. Let's party!Tikkertje!

Het feest is net begonnen. De taart is op, de cadeaus zijn uitgepakt en de jongens barsten van de energie! Een goede activiteit om mee te beginnen is iets waar ze hun energie kwijt kunnen. Tikkertje dus. Maar wel in auto-stijl!

Automerk Tikkertje
De tikker mag de andere kinderen niet tikken als ze stil gaan staan en tegelijkertijd een automerk hardop roepen. Na 3 tellen stilstaan, mag het kind weer wegrennen. Als de tikker een kind aftikt voordat deze een automerk heeft geroepen, dan is het kind af en krijgt een punt. Heeft iemand 3 punten verzameld, dan wordt dat kind de tikker.

Sirene Tikkertje
De tikker doet net alsof hij een autostuur in zijn handen heeft en mag alleen andere kinderen tikken als hij een sirene nadoet. De tikker mag zelf kiezen welke sirene hij 'aanzet', van een politie-, zieken- of brandweerauto. De kinderen die zijn afgetikt, schakelen ook over op sirene en helpen mee om iedereen af te tikken.Kleuren en kliederen

Welkom op een echte autospuiterij. Zorg voor een ruimte waar lekker geverfd en gekliederd kan worden en haal voldoende verf, kwasten, plak, stickers en kleurstiften in huis. Stimuleer de creativiteit van de jongens en laat ze hun ultieme raceauto maken of favoriete Cars figuur namaken. Gebruik houten autootjes, schoenendozen of oude kleine raceauto's die opnieuw geschilderd kunnen worden.

Tip: verzamel ook een stapeltje schorten of oude overhemden, zodat de kinderen hun kleding schoon houden. Hun zelfgemaakte auto mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen!


Echte kunst!

Is jouw zoon creatief en artistiek aangelegd? Zet hem samen met zijn vriendjes aan het werk om een echt Cars kunstwerk maken. De benodigdheden: een canvas, metalen autootjes en verf. Doe wat verf op een schaaltje of bord. De kinderen kunnen de wielen van hun auto hierin dippen om vervolgens echte bandensporen te maken op het canvas.

Is het schilderij klaar? Laat alle kunstenaars hun naam met stift erbij zetten en vergeet niet om een groepsfoto te maken met het schilderij erbij. Een gaaf aandenken voor je zoon aan zijn verjaardag!


Fun met banden

Met autobanden kun je leuke spelletjes doen. Leg een grote band neer en laat de kinderen vanaf een afstandje tennisballen erin gooien. Voor elke rake bal krijgen ze een autodropje of andere lekkernij! Aan het eind van het spel worden alle snoepjes gelijk verdeeld.

Of organiseer een bandenrace. Zet met autobanden en hoepels een parcours uit en laat de kinderen er zo snel mogelijk doorheen racen. Voor extra Cars effect schmink je de kids voor de start met racenummers of vlaggen op hun wangen!

Even toe aan een rustmomentje? Ga lekker kwartetten met een echt Auto Kwartet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten