Pagina's

dinsdag 9 februari 2016

Kijkdoos maken

Hoe maak je een kijkdoos?

Een kijkdoos maken is een heerlijke knutselactiviteit voor een druilerige woensdagmiddag of straks in de voorjaarsvakantie. Het is bovendien leuk voor jongens en meiden!

Wat heb je nodig om een kijkdoos te maken? Een schoenendoos, doorzichtig gekleurd papier, schaar en lijm. Dan kies je een thema voor de kijkdoos. De volgende stap is het verzamelen van leuke plaatjes en decoratie-items. Knip plaatjes uit ansichtkaarten, vakantiefoto's, kleurboeken, papieren bordjes of tijdschriften.

Zoek je nog inspiratie voor leuke thema's? Wij zetten een paar favorieten op een rijtje:

Dino kijkdoos

 Dinosaurussen zijn altijd leuk en nu helemaal populair door de kinderfilm 'De Goede Dinosaurus'. Dinosaurussen leven in een groen en rotsachtig landschap. Plak blauw (voor de lucht) en groen (voor het gras) papier aan de binnenkant en maak het 'echt' door het te bekleden met mos en stenen.

Plak dan kleine dino-figuurtjes in de kijkdoos. Met deze puzzelkaartjes maak je je eigen dinosaurussen! De figuurtjes zijn 10 cm hoog dus meet even je schoenendoos na of ze erin passen. Deze puffy dino-stickers zijn ook mooi om te gebruiken, plak ze tegen de achterkant of op dik papier zodat je ze in de kijkdoos kunt plakken.

Tip: het maken van een dino-kijkdoos is een leuke activiteit voor een Dino Kinderfeestje!


Een Frozen kijkdoos

Een echte Frozen kijkdoos! Die kun je niet in de winkel kopen, dus reken maar dat je kleine Frozen fans enthousiast maakt met deze knutselbezigheid. Ook leuk als onderdeel van een Frozen feestje.

Maak er een waar winterwonderland van met wit papier en witte watten, waarmee je sneeuw nabootst. Plak glinsterende plaksteentjes aan het plafond en gebruik glazen en gekleurde kraaltjes voor de versiering. Natuurlijk mogen Elsa, Anna en Olaf niet ontbreken! En de stoere Kristof? Laat de kids bijvoorbeeld een scene uit de film nabootsen. In deze armbanden set zitten stickers van de hoofdfiguren uit Frozen, die kun je op dik papier plakken en in de kijkdoos plakken. De kraaltjes zijn ideaal voor decoratie!


Dierentuin kijkdoos

Samen een bezoekje brengen aan de dierentuin. Wat zie je allemaal? Laat de kinderen hun eigen dierentuin maken met hun favoriete dieren. Je kunt kleurplaten printen op dik papier met dieren erop, inkleuren en uitknippen of gebruik plastic diertjes zoals in deze speelset of losse wilde dieren. Ook in dit thema hebben we leuke puffy stickers. Als je deze in je kijkdoos plakt, lijkt het net echt!

Wil je een dierentuin-kijkdoos maken tijdens een kinderfeestje? Lees hier hoe je een kinderfeestje met het thema 'Dieren' organiseert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten