Pagina's

dinsdag 16 februari 2016

Trakteren in groep 2

Uitdelen in groep 2

Wat gaat de tijd snel. Jouw zoon of dochter's tweede verjaardag op de basisschool staat alweer voor de deur! Hoe ouder de kids worden, hoe meer bewust ze zijn van het feit dat ze jarig zijn en wat er allemaal bij komt kijken. En hoe leuk hun traktatie is! Ze willen allemaal graag hun klasgenootjes verrassen met een lekker, leuke of originele traktatie. Dus, succes pap of mam :)

Op veel scholen zijn er combinatieklassen, dus groep 1 en 2 die samen in een klas zitten. Kijk dus ook even naar onze (gezonde) tips voor traktaties in groep 1, want die zijn ook heel geschikt.Creatief met rijstwafels

Voor kleine kinderen is een rijstwafel een lekkere en gezonde traktatie. Maar alleen een rijstwafel uitdelen is een beetje saai. Hoe maak je van een rijstwafel een feestelijke traktatie?

Maak een schattig schaapje! Verpak de rijstwafel in folie en knip uit dik papier schapengezichtjes en pootjes en plak deze op de wafel. Leuk voor fans van Shaun het Schaap. Of wees creatief met beleg en creëer grappige rijstwafelgezichtjes; van een rijstwafel met pindakaas en banaan maak je een beertje!

Snel en simpel? Verpak de rijstwafel in een hip servetje, van Frozen, Dora, Mega Mindy, Spiderman... net waar jouw kind fan van is!


Uitdeelcadeautjes 

Een traktatie hoeft niet eetbaar te zijn. Steeds vaker wordt er een klein speelgoedje, spelletjes of boekje uitgedeeld. En eigenlijk is dat net zo leuk, want daar hebben de kids veel langer plezier van!
Het kan ook allebei: speelgoed met daarin een klein zakje snoep.

Wat vind je van dit Frozen Surprise ei? In groep 2 is iedereen fan van Frozen, meiden maar ook jongens vinden het stiekem een hele leuke film. Blijer kun je de jarige Frozen-fan en haar klasgenootjes niet maken dan met dit verrassingsei. Er zitten snoepjes in, stickers en een Frozen cadeautje. Spannend! Bekijk alle 'Fun & Candy' traktaties.


Meer traktatietips

Een leuke manier om cadeautjes uit te delen is met een grabbelton. Doe alle uitdeelcadeautjes in één grote doos en laat de kinderen er zelf met de ogen dicht een cadeautje uitpakken. Feestelijk én spannend voor de kleintjes!

Mag het wel lekker en zoet zijn? Denk dan eens aan een snoeptaart. Deze zien er overheerlijk uit en dat zijn ze ook! Ze zijn verkrijgbaar in veel thema's, zoals Frozen, dino's, piraten en prinsessen.

Lees meer tips en ideeën voor originele traktaties, uitdeelcadeautjes en gezonde traktaties op ons blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten