Pagina's

dinsdag 2 februari 2016

Knutselen voor peuters en kleuters

Buiten regent het...

Of is het gewoon veel te koud! En binnen is het knus, gezellig en lekker warm. In de winter brengen we veel tijd binnenshuis door en als je kinderen hebt zit je wel eens verlegen om inspiratie als ze vragen 'wat gaan we vandaag doen mama?'. Natuurlijk, de kids hebben speelgoed genoeg, maar soms is het leuk om ze te verrassen met een leuke knutselactiviteit of nieuw spel.

Kun je wel wat goede knutselideeën gebruiken om te doen met jouw peuter? Wij helpen je graag op weg.Knutselideetjes voor peuters

Heb je een peuter tussen de 2 en 4 jaar oud? In deze leeftijdsklasse verschillen de ontwikkelingen behoorlijk dus kijk goed naar je kind om te beoordelen welke activiteit bij hem of haar past.

Wat elke peuter wel leuk vindt, is lekker bezig zijn met verf. Voor de kleintjes gebruik je vingerverf, maar kinderen van 3 jaar oud kunnen al goed overweg met een penseel. Gebruik een canvas of extra dik tekenvel en maak samen met je kind een meesterwerk!
Uiteraard kunnen een paar handjes niet ontbreken. Of schilder twee eierdoosjes groen en maak een krokodil! Met wat wit en rood papier maak je de tanden en een tong. Net echt!


Leuk voor kleuters

En vooral voor meiden: zeepkettingen maken! Een zeepketting ruikt heerlijk en vrolijkt elke kamer op. Het is ook een perfect cadeautje voor een opa of oma, oom of tante. Met deze Zeepjes Gieten set kun je zelf de zeepjes maken. Vervolgens zoek je allemaal leuke decoratiematerialen bij elkaar, zoals kraaltjes, glitters en lintjes. Gebruik een ijzerdraadje of waxkoord om alle items aan te rijgen. Een leuke creatieve bezigheid!

Kleien vindt elk kind leuk om te doen. Zoek je een variatie op de standaard klei en heb je een handige kleuter in huis? Deze grappige Silk Clay set is dan een leuke klei-uitdaging! Incl. gereedschap en duidelijke uitleg. Ook speciaal voor prinsessen.


Gebruik je fantasie

Voor peuters en kleuters gaat het vooral om het proces en de bezigheid, niet zozeer om het resultaat. Bovendien hebben kinderen zo'n geweldige fantasie, stimuleer die vooral. Gebruik bijvoorbeeld een kartonnen doos om een kasteel te bouwen voor een ridder of prinses. Of maak een ouderwetse kijkdoos van een schoenendoos.

Wat wel handig is om te hebben voor elke knutselactiviteit: de basismaterialen. Verf, goede stiften en kleurpotloden, een schaar en papier zijn onmisbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten