Pagina's

dinsdag 28 februari 2017

Leuke uitpakspelletjes voor een kinderfeest

Cadeautjes uitpakken!

Eén ding hebben alle kinderfeestjes gemeen: er moeten cadeautjes uitgepakt worden! Zomaar het cadeautje geven bij binnenkomst is wel een beetje saai... Cadeaus uitpakken is erg spannend voor de jarige, dus schenk er echt aandacht aan en maak er een gezellig spel van! 

Met een feestelijk kado-uitpakspel sla je twee vliegen in één klap, want je maakt het cadeautjes geven extra leuk én je hebt direct een activiteit te pakken voor je kinderfeestje. We zetten graag wat leuke uitpakspelletjes voor je op een rij.


Leuke uitpakspelletjes

Rollen met de dobbelsteen, bij zes mag diegene zijn of haar cadeautje geven. Gooit de jarige job zes, dan mag hij of zij een cadeau kiezen. Of geef elk cadeau een nummer en stop briefjes met de nummers in ballonnen. Hang de ballonnen op en laat de jarige steeds één ballon kapot prikken met een naald. De gast met dat nummer mag het cadeau geven. Of laat de gasten zelf hun cadeautjes verstoppen en de jarige met 'koud, warm' naar hun cadeau leiden.

Een echte hit is de piñata. Vaak wordt deze gevuld met snoep en uitdeelcadeautjes, maar je kunt ook de cadeaus van de gasten in de piñata verstoppen. Belangrijk om op te letten: de grootte van de cadeaus en de breekbaarheid. Je kunt er altijd een kussen of zachte mat onder leggen. Vergeet de confetti niet!

De schat van de speurtocht

Ben je van plan om een speurtocht te organiseren tijdens het partijtje? Een goede speurtocht begint met een opdracht. Wat zou het spannend zijn als ineens alle cadeaus verdwenen zijn (natuurlijk regel je dat bij binnenkomst onopgemerkt - een tweede volwassene is hierbij wel handig) en dat alle kinderen moeten helpen om de cadeaus terug te vinden. Reken maar dat je op ieders aandacht en volle medewerking kun rekenen!

Natuurlijk is het wel geweldig om de cadeaus terug te vinden in een heuse schatkist. In deze opbergkist passen ze vast allemaal!


Praktische tips

Betrek alle kinderen bij het uitpakspel (laat kinderen niet te lang op hun beurt wachten) én laat de kids niet met uitgepakte cadeaus spelen. Zorg ervoor dat je van tevoren een plek bedenkt waar je de presentjes neerlegt. 

Heeft jouw zoon of dochter specifieke wensen of wil hij graag één groot cadeau? Spreek dan één van de moeders van de gasten hierop aan, vaak is er wel iemand die dit wil regelen. Wensen voor kleine cadeautjes zijn gemakkelijk te communiceren via een online verlanglijstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten