Pagina's

dinsdag 7 maart 2017

Tips voor een astronautenfeestje

Ready for take-off

En ready for a party! Deze geweldige uitnodigingskaart is de perfecte manier om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen voor een onvergetelijk astronautenfeestje of ruimtevaartfeestje.

Besteed bij dit thema extra aandacht aan de aankleding van de feestruimte. Versier een donkere kamer met glow in de dark sterren en een sfeervol verlichtingssnoer. Maak bollen (van piepschuim of aluminiumfolie) in verschillende groottes, met een likje verf worden dat planeten. Misschien kun je nog een planetenposter vinden voor aan de muur? Of een lap stof met planeten- of sterrenprint? En maak van een (heel) grote kartonnen doos een raket!


Astronauten opgelet!

10, 9, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0... Het feest kan beginnen! De astronauten zijn binnen en het is tijd om hun ruimtetraining te laten beginnen. Verzin allerlei opdrachten waarmee de kinderen hun astronauten skills kunnen trainen. Hebben ze alle opdrachten volbracht? Dan ontvangen ze een diploma of medaille!

Tips voor spelletjes:
  • Maanstenen zoeken: maak aluminium ballen en verstop ze in de tuin of kamer
  • De moonwalk! Op de maan kom je traag vooruit, laat de kids zo langzaam mogelijk naar een eindpunt lopen. Degene die het laatste aankomt wint. De enige spelregel is dat je moet blijven bewegen. Een andere variant op het moonwalk-spel: zet een muziekje aan en geef de opdracht om te bewegen als een astronaut. Als de muziek stopt: blijf in dezelfde houding staan!
  • Planeten werpen: maak twee teams, van elk team houdt één kind een hoelahoep vast en de anderen proberen van een afstand planeten (ballen of die zelfgemaakte maanstenen) door de hoepel te gooien.

Activiteiten en traktaties

Hebben de astronauten goed hun best gedaan? Dan mogen ze natuurlijk genieten van wat lekkers. Gemakkelijk én toepasselijk zijn raket waterijsjes, ideaal voor een zomerse dag. Je kunt ook cupcakes versieren met een maan, ster of misschien wel een alien?

Lekker rustig knutselen na het intensieve spelen is een fijne afwisseling. Met deze prachtige creakoker kunnen de kids hun eigen astronautpopje maken, super leuk! Je kunt ook UFO's maken (met plastic borden) of aliens (met wc-rollen).

Dit sterrentraktatiezakje is ideaal om te vullen met wat lekkers en na afloop mee te geven aan de gasten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten