Pagina's

dinsdag 14 maart 2017

Zo organiseer je een low-budget kinderfeest

Goedkoop kinderfeestje

Wil je de kosten van het verjaardagsfeestje graag beperkt houden? Wij begrijpen je helemaal. Het leven, en ook een verjaardag, is al duur genoeg. Dus houd dat geld voor een duur kinderfeestje op locatie, een attractiepark of bioscoop op zak en organiseer een kinderfeestje bij jouw thuis. Zullen we je een geheimpje verklappen? Kinderen vinden een kinderfeest thuis vaak nog leuker!

Een geslaagd kinderfeestje draait om de beleving van de kids. Prikkel hun fantasie door een thema te kiezen voor het feestje. Het thema bepaal je samen met de jarige. Voor weinig geld heb je voor de meeste thema's leuke decoratieartikelen, zoals vlaggen, ballonnen en papieren bordjes.


Ga naar buiten!

En dan doelen we niet op een dierentuin of speelparadijs met dure entree. Nee, ga erop uit naar het bos en bouw een boomhut of speel tikkertje op een open plek. Een leuk bosspel voor oudere kinderen is geldtransport. Verdeel de groep in tweeën, de ene groep zijn de dieven die proberen geld te smokkelen naar de overkant. De politie moet ze proberen te onderscheppen. Spannend! 

Een picknick in het park is hartstikke gezellig (maak thuis samen met de kids lekkers om mee te nemen - heb je meteen een activiteit te pakken). Neem een frisbee of een balspel mee of, bij heel warm weer, waterballonnen


Speurtochten en ballonnen

Kinderen zijn gek op een speurtocht. Zeker als je een spannende opdracht of aanleiding verzint (waar is de schat van Kapitein Haak, de cadeautjes zijn verdwenen of de juwelenkist op een prinsessenfeest is leeg). Hier vind je alles wat je moet weten over het organiseren van een geslaagde speurtocht.

Met ballonnen kun je veel leuke low-budget spelletjes verzinnen. Een leuke start van een speurtocht: blaas ballonnen op en stop in één ballon een schatkaart. Ballonnen trappen of prikken dus, om de kaart te vinden!

De ballonnendans staat garant voor veel lol. Bind bij elk kind een ballon aan de enkels met een touwtje, zet een muziekje op en het doel: jouw ballon heel laten, de ballonnen van de anderen moeten kapot. Je kunt ook teams maken, de blauwe ballonnen tegen de rode ballonnen.


Low-budget traktaties

Een geslaagd kinderfeestje zit 'm in de details. Dus naast limonade en chips, is het leuk om wat speciaals te doen. Dit kan een choco-medaille zijn aan het einde van de speurtocht of een snoep-uitdeeltaart voor een echte wauw-factor. Liever geen snoep? Voor een paar centen heb je hele leuke uitdeelcadeautjes, zoals armbandjes, leuke gommen, grappige spelletjes of een speel-vliegtuigje.

Kortom, een geslaagd verjaardagsfeestje hoeft niet duur te zijn! Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met leuke ideeën voor een goedkoop kinderfeestje. Heb je zelf nog tips? Deel ze met ons en reageer op dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten