Pagina's

dinsdag 2 mei 2017

Een politie speurtocht organiseren

Politiespeurtocht

Bij een politie en boeven feestje hoort natuurlijk een speurtocht. En laat het politiethema nu één van de leukste thema's zijn voor een speurtocht, dus dat komt goed uit!

Voordat de speurtocht van start kan gaan, is het van groot belang dat alle agenten in uniform zijn. Haal de verkleedkist tevoorschijn, zorg dat je voldoende politiepetten en -helmen hebt of houd een knutselactiviteit voorafgaand aan de speurtocht. Maak politiepetten van papier (een kroon met daarop het politielogo, wat je natuurlijk vantevoren al klaar hebt liggen) en van een vuilniszak maak je eenvoudig een politiehesje. Alle agenten klaar? Start de speurtocht!
Houd de dief!

Oh jee de cadeaus zijn gestolen! Gelukkig heeft de boef de plattegrond naar de verstopplek laten vallen, dus kunnen de agenten in actie komen. Pak de boef en vind de cadeaus!

Het opsporen van een boef of gestolen waar is natuurlijk een geweldig, spannende start van de speurtocht. Een goede planning is hierbij wel vereist; zorg dat de kinderen bij binnenkomst de cadeaus in een mand doen of kist (deze zwart-gouden opberger is ideaal). Deze laat je als niemand kijkt verdwijnen. Zet de speurtocht uit met foto's of kies voor een vlaggenspoor (bijvoorbeeld zwart-wit gestreepte lapjes stof) voor kleinere kinderen. Leuke activiteiten om tijdens de speurtocht te doen lees je hier!

Je kunt in plaats van cadeautjes ook iets anders laten 'stelen', bijvoorbeeld de taart of de chips. Voor jonge kinderen is de ramp van gestolen cadeaus wellicht niet te overzien en we willen geen huilende kinderen op een kinderfeest ;)


Boevenspeurtocht

Is de groep kinderen al wat ouder? En durf jij het aan om er wat meer spanning in te brengen? Draai dan de rollen om: de gasten zijn ineens de boeven. Zonder dat ze weten waarom en zonder tijd om uitleg te vragen of geven worden de kinderen opgesloten in de gevangenis. Op water en brood. Hoe vinden ze nu hun weg naar de chips en de limonade? Je kunt er een omgekeerde speurtocht van maken, door ze op een onbekende plek (tuin van familielid bijvoorbeeld) 'op te sluiten' en ze dan met een ontsnappingsplan de weg terug te laten vinden. Of maak van je woonkamer een gevangenis. De kids kunnen vrijkomen door goed gedrag, maar alleen als ze opdrachten juist uitvoeren.

Vergeet niet vingerafdrukken te nemen en schmink /stoppelsponsje voor stoppelbaardjes van de boeven! Ook leuk: WANTED posters met foto's van de kids maken en ophangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten