Pagina's

dinsdag 17 oktober 2017

Speurneusfeestje

Speurneuzen in de natuur

Is jouw zoon of dochter in de herfst jarig? Wat een geluksvogel! Bladeren in allerlei mooie kleuren, paddenstoelen (met witte stipjes!), dennenappels... de perfecte ingrediënten voor een speurneus feestje. Als je de natuur in gaat, zorg dan voor een speurneus-pakketje: een verrekijker, een vergrootglas en eventueel een kompas.

Je kunt zelf een route uitzetten, zodat het een speurtocht wordt, of je laat de kinderen vrij spelen en ontdekken. Vooral voor jonge kinderen van 4 en 5 jaar hoeft het niet al te ingewikkeld!Natuurkunst

Frisse neus gehaald en veel moois gevonden? Ga er thuis iets creatiefs van maken. Gebruik blaadjes en eikeldopjes als decoratiematerialen bij het maken van een vogelhuisje (of versieren van iets anders van hout) of maak natuurkunst (dennenappels/stenen schilderen).

Bij mooi weer kun je ook de teken- en schilderspullen meenemen naar buiten. Een leuk aandenken voor de kinderen, dat ze mee naar huis kunnen nemen!Speurneuzen voor slimmeriken

Speurneuzen kan natuurlijk ook in elk ander seizoen. Er is buiten altijd veel te zien en te beleven. Maar, je kunt ook op andere manieren speurneuzen. In de stijl van Inspector Gadget bijvoorbeeld! Benodigdheden: een vermissing, bijvoorbeeld cadeaus, lekkernijen of muntstukken die ineens verdwenen zijn, en een notitieboekje, want een echte speurneus schrijft alle aanwijzingen op.

Heb je een feestje voor oudere kids (tussen de 8 en 12 jaar)? Leuk! Dan kun je er een ingewikkeld raadsel van maken (denk aan rebussen, cijfercodes, aanwijzingen in andere talen en slimme verstopplekjes).

Zoek je nog iets om de verdwenen spulletjes in te doen? Deze opberg-schatkist is daar ideaal voor. De schatkist is ook erg geschikt om de "schatten van de natuur" in de bewaren tijdens het speuren in de bossen.


Bedankt speurneusjes!

Al dat speurwerk moet beloond worden. Een speurneus feestje is niet compleet zonder een speurneuzen-diploma en een welverdiende medaille. Tip: maak van het diploma een kleurplaat en de kinderen die zin hebben kunnen nog lekker even kleuren.

Afhankelijk van het speurthema wat je hebt gekozen kun je nog een klein cadeautje meegeven. Een insecten-potlood of raamplak-kever voor de natuurgangers en een grappig klappistooltje voor de detectives!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten