Pagina's

woensdag 8 oktober 2014

Griezelfeestje

Durf jij zo'n griezelfeest aan?

Het is alweer oktober. Het is buiten al vroeg donker en halloween is in aantocht. De perfecte tijd voor spannende verhalen, spooktochten in het donker en griezelfeestjes. De meeste jongens en meisjes houden wel van een beetje spanning en sensatie.

Om er een angstaanjagend, superspannend griezelfeest van te maken heb je uiteraard griezelspullen nodig. Zoals griezelige skeletten, snoepmuizen, vleermuizen, enge spinnen en andere vieze beestjes. Met onze griezelfeest-tips kom je vast al in de 'griezel-mood'...

Tover je huis om tot een spookhuis

Versier je huis met doodshoofdvlaggetjes, skeletten, grafzerken en uit zwart karton geknipte spinnen en vleermuisvleugels. Voor een spookachtige sfeer zet je zilveren kandelaars neer, hang je overal spinnenwebben (van uit elkaar getrokken watten of engelenhaar) op en zorg je voor enge griezelmuziek!

Maak spookjes door ballonnen aan het plafond te hangen met een wit stuk laken erover, waar je zwarte ogen op tekent. Laat deze spookjes zachtjes bewegen dmv een ventilator. Bezorg de kids nog meer kippenvel door dunne nylondraden in de deuropeningen te hangen.

Angstaanjagende verjaardagsgasten

Verkleden is altijd een succes, zeker bij zo'n griezelfeestje. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Met bijvoorbeeld skelettenkostuums. Maar het kan ook simpeler, met zwarte capes of kleding, in combinatie met grijze haarspray. En maak hun gezichten op met witte schmink, zwarte lippenstift en zwarte nagellak (of nepnagels).

Denk ook aan akelige accessoires, zoals deze enge maskers, monster plaktattoos, vlijmscherpe vampiertandjes of zo'n grappig brilletje met uitpuilende ogen. Of laat de kinderen elkaar als een mummie inwikkelen met wc papier!

Griezel activiteiten

De kinderen zullen vast en zeker gillen van plezier tijdens dit 'enge' voelspel. Vul een aantal plastic bakken met 'lichaamsdelen': gedroogde abrikozen (oren), koude spaghetti (hersenen), druiven in gepelde lychees (ogen), cocktailworstjes met een halve amandel als nagel (vingers), etc. De kinderen mogen geblinddoekt voelen en raden om welk lichaamsdeel het gaat.

De kinderen die het goed raden, krijgen een als beloning zo'n sticky skelet, dat ze bijvoorbeeld tegen een deur kunnen gooien.

Om mee naar huis te nemen

Natuurlijk stuur je de kleine monsters niet met lege handen naar huis. Zorg voor griezelige afscheidskadootjes, zoals deze raamplakkers in de vorm van enge kevers. Of zo'n enge oogbol-stuiterbal, die ook nog eens licht geeft in het donker.

Deze oogbol-vlakgommen zijn ook supereng! En de vampiertandjes doen het ook altijd goed, want daarmee kunnen de verjaardagsgasten ook hun eigen familieleden aan het schrikken maken!

Veel succes met het organiseren van het griezelfeest. En mocht je zelf nog leuke tips hebben, plaats dan een reactie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten