Pagina's

dinsdag 4 oktober 2016

Een muzikaal kinderfeestje thuis

Kinderfeest thema muziek


Een muzikaal feestje: daar zit muziek in! Houdt jouw zoon of dochter van zingen, dansen of gewoon lekker gek doen op muziek? Organiseer dan een kinderfeestje met als thema 'muziek'. Dit originele thema past bij kinderen van verschillende leeftijden, alleen de invulling is natuurlijk per leeftijd wat anders!

Wij zetten een paar leuke tips voor een geslaagd muzikaal kinderfeest op een rij.


Spelletjes 

Onmisbaar op een muziekfeest: de stoelendans. Maak het wat moeilijker voor oudere kinderen door verschillende stoelen te gebruiken, kleine krukjes naast hoge stoelen of... gebruik een blinddoek om de finale nog spannender (en lachwekkender) te maken.

Voor de kleintjes gaat het juist om het plezier en niet zozeer om het winnen. Betrek de kids in het spel door ze om de beurt met een muziekinstrument geluid te laten maken. Stopt het geluid? Zitten maar! Een bellen handvat of een mondharmonica zijn leuke instrumenten om te gebruiken.

Ook een leuke manier om cadeaus te geven: laat iedereen in een kring zitten en laat de cadeautjes rondgaan als de muziek draait. Stopt de muziek? Dan mag de jarige job het cadeautje uitpakken wat hij op dat moment in zijn handen heeft.


'Lip sync-en'

Een muziekfeest voor tieners wordt onvergetelijk met een eigen Lip Sync video. Hoe pak je dat aan? Het is noodzakelijk dat jijzelf of iemand in je omgeving handig is met een videobewerkings-programma. Check dat eerst. Kies vervolgens, samen met je kind, een lied om te playbacken. Bepaal minimaal drie verschillende locaties in en om je huis waar de kids hun kunsten kunnen vertonen. Met verkleedkleding, props en schmink maak je er een vrolijke boel van!

Het is niet alleen een geweldige activiteit, je creëert voor je kind een prachtige herinnering waar alle kinderen nog vaak naar terug zullen kijken. En het wordt natuurlijk een social media hit ;)


Microfoon knutselen

Is je kleine dame helemaal in de ban van K3? Dan bestaat de stoelendansmuziek en de playlist voor het discobal natuurlijk voornamelijk uit K3-liedjes. Misschien is het een goed idee om het hele feest in het K3 thema te organiseren. Een optie? Lees dan ons artikel over hoe je een K3 feestje organiseert.

Overigens kan zo'n feestje niet zonder microfoons. Maak heel eenvoudig een disco-microfoon door een lege keukenrol in te pakken in aluminiumfolie. Zet er een appel of mandarijn in folie bovenop en plak een dropveter er onderaan. Meteen een snack voor na het zingen en dansen!

Of maak er een gezellige knutselactiviteit van. Zet de decoratiespullen maar klaar en laat de kinderen van een keukenrol hun eigen glamour-microfoon maken. Glitters mogen niet ontbreken!


Muzikaal uitdeelcadeau


Tijd om af te sluiten! Wat zullen de kinderen genoten hebben van al dat dansen, zingen en gek doen op muziek. Ze hebben natuurlijk al hun zelfgemaakte microfoon of gave lip sync filmpje om mee naar huis te nemen.

Wil je toch nog een leuke goodiebag meegeven? Geef het een muzikale noot met een kinderfluitje. Of deze trommelaar, die heeft het allemaal: een trommel én bellenblaas ineen, inclusief een zakje met snoep. Feestje geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten