Pagina's

dinsdag 12 juni 2018

Eenhoorn traktaties

Eenhoorn traktaties maken

Voor meiden zijn eenhoorns helemaal hip. Een geweldig thema dus voor de traktatie op school, de sportclub of voor het verjaardagsfeestje! Veelzijdig ook, want je kunt er van alles mee doen van gezonde traktaties tot leuke uitdeelcadeautjes en heerlijke snoeptraktaties. Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag!

Vier je ook het kinderfeestje in het Eenhoorn-thema? Met deze tips en ideeën voor spelletjes, decoratie en uitdeelcadeautje maak je er een onvergetelijke (mid)dag van!Zelf creatief aan de slag

Ga jij plak- en knipwerk niet uit de weg? Maak dan van witte papieren bekertjes eenhoorns. Hoe? Print en plak de ogen en oren op de beker (er zijn veel gratis afbeeldingen te vinden op Pinterest en Google) en vul vervolgens een snoepzak met snoepjes en plak deze met de punt omhoog op de beker. Vul de onderkant (dus de punt) met gekleurde snoepjes, zoals smarties, jellybeans, gekleurde gepofte rijst, fruit mentos of iets anders en leg daar op iets wits, zoals witte spekbollen of popcorn.

Klaar is je lekkere eenhoorn-traktatie! Je kunt deze traktatie van tevoren klaarmaken, wel zo handig!


Lekker snoepen

Mag er gesnoept worden? Dan kun je met een eenhoorn traktatie helemaal los gaan. Bedek ijshoorntjes in gekleurde glazuur en bestrooi ze met discodip, smarties of andere decoratiestrooisels.

Lekker gemakkelijk (of lekker én gemakkelijk): dat is deze Eenhoorn snoeptaart. Een kant-en-klare traktatie voor 30 kinderen, ideaal dus om te trakteren in de klas.

Wil je origineel voor de dag komen? Geef een regenboog-zuurstok met een klein uitdeelcadeautje, zoals een sleutelhanger of potlood met eenhoorns.

Gezonde eenhoorn traktaties

Gezond trakteren is ook geen enkel probleem in het eenhoorn thema. Vul deze prachtige eenhoorn-bekers met fruit. Tip: een hele beker vullen met fruit is best veel. Doe er eerst een servetje in om de beker op te vullen. Zo blijft de beker ook schoon en kunnen de kinderen deze mee naar huis nemen. Je kunt kiezen uit verschillende designs, misschien vind jouw dochter deze roze unicorn-bekers mooier?

Deze eenhoorn prikkers zijn ideaal om te gebruiken voor een gezonde traktatie. Lekker met een kaasje, worstje, augurk, druiven, tomaatjes of andere gezonde snacks.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten