Pagina's

woensdag 16 juli 2014

Jungle Kinderfeestje

Safari of Jungle feestje

Is je zoontje of dochtertje in de zomer jarig? Dan wil je natuurlijk ook een zomers thema voor je kinderfeestje. Wat dacht je van een feestje in safari of jungle stijl? Als er een dierentuin in de buurt is, kun je de kinderen meenemen op avontuur. Maar een Jungle feestje bij je thuis organiseren is veel leuker én goedkoper.

Kun je wel wat originele ideeën en leuke tips gebruiken? Laat je dan inspireren door deze Jungle kinderfeest ideeën. En geef er daarna vooral je eigen draai aan!


Uitnodigingen voor 't Jungle feestje

Zelf een uitnodiging maken te ingewikkeld? Welnee. Knip uit gekleurd karton het silhouet van een jungledier of een palmboom en zet daarop je uitnodigingstekst. Nog even versieren met deze wilde-dieren-stickers en klaar ben je.

Of stuur deze jungle-plakkaarten als uitnodiging. Extra voorpret voor de jarige, want die mag ze vooraf beplakken. Ook leuk en origineel: laat het plakken aan de gasten over. Dan komen ze alvast in de stemming. De uitnodigingen zijn dus bij deze geregeld. Check!


Jungle feest decoratie

Maak van je feestruimte een échte jungle! Dat doe je met véél kamerplanten (lenen bij de buren), touwen, knuffels, kokosnoten en bananen. Deze vrolijke safari ballonnen passen er ook bij. Mag het wat avontuurlijker en enger? Gebruik dan spinnenslangen en kikkers als extra feestdecoratie.

Zo'n feestelijke eettafel in jungle- of safarisfeer maak je gemakkelijk en snel met onze Safari feestartikelen (vrolijke bordjes en zelfs een tafeldecoratie) Hartstikke handig toch?



Jungle spelletjes

Begin het feestje met een jungle quiz. Om de beurt laat je de kinderen een dierengeluid uit de jungle horen. Is het een olifant? Als het antwoord goed is, mag het kind zijn cadeautje aan de jarige geven. Daarna laat je de kids deze memohouder (met aap, leeuw, giraf of olifant) versieren met verf, foam clay, glitters, etc.

In de tuin maak je een parcours. Wie overleeft deze wilde jungle? Waar de kinderen over een 'smalle' plank moeten lopen om veilig de overkant van de 'krokodillenrivier' te bereiken? Of laat twee kinderen gezamenlijk met een kokosnoot tussen hun buiken tussen pionnen zigzaggen. Lukt het zonder de kokosnoot te laten vallen?

Traktatie voor de Jungle feestgangers

Na al dat spelen lusten de kinderen vast iets lekkers. Zo'n heerlijke kikker-snoeptaart of apen-traktatietaart doet het altijd goed. En... is ook een superleuke traktatie om uit te delen op school. Nog eentje die het goed doet in de klas: deze jungle traktatiedoos met kleine zakjes snoep.

Fruit traktaties passen ook goed bij een junglefeestje. Maak bijvoorbeeld een 'superenge' slang van stukjes banaan en laat de kinderen de stukjes banaan in warme chocolade dippen. Supersimpel, en de kinderen zijn er gek op!

Bedankje voor de kleine gasten

Na afloop van het verjaardagsfeestje geef je de gasten nog een leuke herinnering aan deze bijzondere dag mee naar huis.

Je kunt deze mooie jungle traktatiebox vullen met wat snoepgoed en een paar kleine cadeautjes. In jungle thema natuurlijk! Wat dacht je van deze grappige vingerpoppetjes in de vorm van wilde dieren? Of een handige dieren-vlakgum? En met deze jungle jojo of jungle etui maak je vast en zeker de blits bij de kids!

1 opmerking: