Pagina's

dinsdag 4 september 2018

Tips voor een stoer kinderfeestje

Kinderfeestje 8 tot 10 jaar

Hoe ouder kinderen worden, hoe moeilijker het is om een leuk en origineel kinderfeestje te organiseren. Thema's worden al snel als 'saai' of 'voor kleine kinderen' bestempeld. Uitstapjes naar een pretpark, de bioscoop of een voetbalstadion kosten veel geld en zijn ook vaak al eens gedaan. Dus, hoe pak je dat aan?

Hoe organiseer je een stoer kinderfeestje voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar én houd je het binnen je budget? Het lijkt een mission impossible... dat is het niet. Wij schieten je te hulp met tips en ideeën!


5 x stoere kinderfeestjes!

Wil jij thuis een 'cool' kinderfeestje organiseren voor kinderen van 8, 9 of 10 jaar? Met deze feestjes gaat het je lukken en houd je het lekker goedkoop:
  1. Een sleep-over! Dat is een stoer woord voor een slaapfeestje ;) Je kunt er een pyamafeestje van maken voor meiden of maak het avontuurlijk door de kids in de tuin te laten kamperen. Kampvuur maken, marshmellows roosteren en een speurtocht in het donker (zorg voor voldoende zaklampen) maken het een onvergetelijk kinderfeest.
  2. Glitters & glamour... (bijna) tienermeiden maak je blij met mooie schmink of make-up, sieraden maken, een photoshoot, de rode loper, kortom: een echt meidenfeest! Lees hier alle tips.
  3. Stoer en sportief: Olympische Spelen in je achtertuin (of in het bos, een park, pleintje in de buurt). Jongens en meiden van 8, 9 en 10 jaar maak je enthousiast met een sportief kinderfeestje. Verzin 8 tot 10 spellen en houd de scores bij. Wie wordt de kampioen? Besteed aandacht aan de details, zoals op tv: stel de sporters voor, eigen shirts maken en natuurlijk mooie prijzen en medailles
  4. Star Wars! Kan een thema echt niet meer? Jawel hoor, Star Wars is een thema wat juist bij kinderen van deze leeftijd heel populair is. Dus tover je woonkamer om tot Star Wars Galaxy en maak er met deze Star Wars activiteiten een super stoer kinderfeestje van!
  5. Een griezelfeestje is alleen geschikt voor echt stoere kinderen. Onder de 8 jaar raden we dit ook echt niet aan, want er zitten altijd een paar (vaak: heel veel) kinderen bij, die (nep)bloeddruppels op een taart, (snoep)wormen happen of een oogbal in de ranja toch wel heel eng vinden. Zo organiseer je een griezelfeestje!


Speurtochten en piñata's

Zoek je nog inspiratie voor spelletjes en activiteiten op het kinderfeestje? Kijk dan zeker even rond op ons blog

Voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar is een speurtocht een echte aanrader. Op die leeftijd kun je het ze namelijk echt al een beetje moeilijk maken, met raadsels en rebussen. Natuurlijk zorg je wel altijd voor begeleiding (op afstand, eventueel :)). De beste afsluiter van een stoer kinderfeestje is een piñata! Zo'n piñata vinden kinderen van alle leeftijden superleuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten